Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem

20.09 2014|Dezerty
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem

Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem, rozinkami a oříšky je vynikajíci ke snídani, svačině i jako dezert po obědě. Vynikající je politý mléčnou čokoládou.

Ingredience na bílkový chlebíček s kandovaným ovocem:

  • 7 bílků (210 g)
  • 160 g cukru krupice
  • 160 g hladké mouky
  • 70 g másla
  • kandované ovoce
  • rozinky
  • kousky čokolády
  • posekané ořechy
  • čokoládová poleva

Příprava bílkového chlebíčku s kandovaným ovocem:


1. Z navážené mouky odebereme dvě lžíce a smícháme s kandovaným ovocem, rozinkami, kousky čokolády a posekanými ořechy.

2. Máslo necháme rozpustit a zchladnout. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Vařečkou do něj lehce vmícháme rozpuštěné vlahé máslo a mouku, nakonec vmícháme směs pochutin.

3. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi půl hodiny do zrůžovění povrchu, zkusíme špejlí.

4. Hotový chlebíček po částečném zchladnutí vyklopíme z formy a po úplném vychladnutí polijeme čokoládovou polevou nebo jen pocukrujeme.

Autor: Káťa

Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem. Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem, rozinkami a oříšky je vynikajíci ke snídani, svačině i jako dezert po obědě. Vynikající je politý mléčnou čokoládou.
Nejlepší recept

 331 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ