Tvarohová štola

24.07 2014|Dezerty
Tvarohová štola

Tvarohová štola je výborný moučník, který se hodí nejen k Vánocům. Tvarohovou štolu si můžete klidně připravit i přes rok. Je vynikající k snídani s kakaem.

Ingredience na tvarohovou štolu:

  • 370 g hladké mouky
  • 120 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1,5 prášku do pečiva
  • 150 g másla nebo hery
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 1 lžíce rumu
  • hrst nasekaných ořechů
  • hrst rozinek
  • hrst kandovaného nebo sušeného ovoce (větší kousky posekat)
  • kousek másla
  • moučkový cukr

Příprava tvarohové štoly:


1. Na vále promícháme mouku s práškem do pečiva a oběma druhy cukru. Uprostřed vyhloubíme důlek. Kolem něho rovnoměrně rozmístíme kousky tvarohu a změklého tuku.

2. Do důlku rozklepneme vejce a přidáme lžíci rumu. Rukama zpracujeme vláčné těsto. Do těsta zapracujeme ořechy, rozinky a ovoce. Rozválíme na obdélník o něco menší než plech.

3. Pomyslně rozdělíme podélně na třetiny. Jednu krajní třetinu přehneme dovnitř a přes ni do protivky přehneme druhou krajní třetinu. Štolu přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 170 - 180°C. Pečeme dorůžova asi 40 - 45 minut.

4. Pokud je štola na povrchu nahnědlá a uvnitř ještě syrová, přikryjeme ji alobalem. Jestli je upečená, zjistíme špejlí. Horkou hned po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem a hustě pocukrujeme moučkovým cukrem.

Autor: Olina

Tvarohová štola je výborný moučník, který se hodí nejen k Vánocům. Tvarohovou štolu si můžete klidně připravit i přes rok. Je vynikající k snídani s kakaem. Tvarohová štola
Nejlepší recept

 328 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ