Tvarohová štola
Punčová roláda
Kokosová roláda s ananasem
Karamelová roláda
Ořechová roláda
Tvarohová štola s čokoládou
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Výborný biskupský chlebíček
Čokoládový chlebíček
Punčová roláda
Kokosová roláda s ananasem
Karamelová roláda
Ořechová roláda
Tvarohová štola s čokoládou
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Výborný biskupský chlebíček
Čokoládový chlebíček
Tvarohová štola
Tvarohová štola je výborný moučník, který se hodí nejen k Vánocům. Tvarohovou štolu si můžete klidně připravit i přes rok. Je vynikající k snídani s kakaem.
Ingredience na tvarohovou štolu:
- 370 g hladké mouky
- 120 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1,5 prášku do pečiva
- 150 g másla nebo hery
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 1 lžíce rumu
- hrst nasekaných ořechů
- hrst rozinek
- hrst kandovaného nebo sušeného ovoce (větší kousky posekat)
- kousek másla
- moučkový cukr
Příprava tvarohové štoly:
1. Na vále promícháme mouku s práškem do pečiva a oběma druhy cukru. Uprostřed vyhloubíme důlek. Kolem něho rovnoměrně rozmístíme kousky tvarohu a změklého tuku.
2. Do důlku rozklepneme vejce a přidáme lžíci rumu. Rukama zpracujeme vláčné těsto. Do těsta zapracujeme ořechy, rozinky a ovoce. Rozválíme na obdélník o něco menší než plech.
3. Pomyslně rozdělíme podélně na třetiny. Jednu krajní třetinu přehneme dovnitř a přes ni do protivky přehneme druhou krajní třetinu. Štolu přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 170 - 180°C. Pečeme dorůžova asi 40 - 45 minut.
4. Pokud je štola na povrchu nahnědlá a uvnitř ještě syrová, přikryjeme ji alobalem. Jestli je upečená, zjistíme špejlí. Horkou hned po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem a hustě pocukrujeme moučkovým cukrem.
Autor: Olina
Tvarohová štola je výborný moučník, který se hodí nejen k Vánocům. Tvarohovou štolu si můžete klidně připravit i přes rok. Je vynikající k snídani s kakaem. Tvarohová štola
Nejlepší recept
328
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ