Vánočka z domácí pekárny
Zdravé domácí nanuky
Domácí banánový nanuk
Jidáše
Domácí velikonoční mazanec
Těsto na perníčky
Vánoční medové perníčky
Z perníkového těsta s ořechy vytvoříte vynikající perníčky
Skořicové šneky
Zdravé domácí nanuky
Domácí banánový nanuk
Jidáše
Domácí velikonoční mazanec
Těsto na perníčky
Vánoční medové perníčky
Z perníkového těsta s ořechy vytvoříte vynikající perníčky
Skořicové šneky
Vánočka z domácí pekárny
Štědrý den je před námi a dobré hospodyňce nezbývá nic jiného, než připravit nadýchanou vánočku. Těsto na vánočku si můžete připravit i v domácí pekárně, uplést si ji už ovšem musíte sami.
Ingredience na vánočku z domácí pekárny:
- 1 kg hladké mouky
- 220 g změklého másla
- 200 g cukru krupice
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 žloutky
- 150 ml mléka
- 1,5 lžičky soli
- 60 g čerstvého droždí
- citronová kůra
- dřeň z vanilkového lusku
- rozinky
- mandle
- ořechy
- 1 vejce na potření
Příprava vánočky z domácí pekárny:
1. Suroviny naházejte do domácí pekárny, umíchejte v ní těsto a nechte ho nakynout.
2. Nakynuté těsto na vánočku rozdělte na dvě poloviny. Každou polovinu rozdělte na 9 stejných kousků a upleťte dvě vánočky.
3. Vánočky pečete na plechu vyloženém papírem na pečení při 170-180°C. Až vánočka na povrchu zhnědne, přikryjte ji alobalem a dopečte.
Autor: Jada
Vánočka z domácí pekárny.Štědrý den je před námi a dobré hospodyňce nezbývá nic jiného, než připravit nadýchanou vánočku. Těsto na vánočku si můžete připravit
Nejlepší recept
307
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ