Vánočka z domácí pekárny

27.07 2015|Dezerty

Štědrý den je před námi a dobré hospodyňce nezbývá nic jiného, než připravit nadýchanou vánočku. Těsto na vánočku si můžete připravit i v domácí pekárně, uplést si ji už ovšem musíte sami.

Ingredience na vánočku z domácí pekárny:

  • 1 kg hladké mouky
  • 220 g změklého másla
  • 200 g cukru krupice
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 žloutky
  • 150 ml mléka
  • 1,5 lžičky soli
  • 60 g čerstvého droždí
  • citronová kůra
  • dřeň z vanilkového lusku
  • rozinky
  • mandle
  • ořechy
  • 1 vejce na potření

Příprava vánočky z domácí pekárny:


1. Suroviny naházejte do domácí pekárny, umíchejte v ní těsto a nechte ho nakynout.

2. Nakynuté těsto na vánočku rozdělte na dvě poloviny. Každou polovinu rozdělte na 9 stejných kousků a upleťte dvě vánočky.

3. Vánočky pečete na plechu vyloženém papírem na pečení při 170-180°C. Až vánočka na povrchu zhnědne, přikryjte ji alobalem a dopečte.

Autor: Jada

Vánočka z domácí pekárny.Štědrý den je před námi a dobré hospodyňce nezbývá nic jiného, než připravit nadýchanou vánočku. Těsto na vánočku si můžete připravit
Nejlepší recept

 307 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ