Těsto na perníčky

27.07 2015|Dezerty
Těsto na perníčky

První adventní neděle je za námi a je třeba se začít chystat na Štědrý den. K Vánocům neodmyslitelně patří perníčky. Dnes si řekneme recept na perníčkové těsto, ze kterého se výborně tvoří malé perníčky i větší a prostorovější ozdoby.

Ingredience na těsto na perníčky:

  • 1 kg hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 8 lžic medu, 4 celá vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 4 lžičky perníkového koření (skořice, fenykl, hřebíček)

Příprava těsta na perníčky:

Utřeme vejce s cukrem a medem. Přidáme koření a po částech vpravujeme mouku a jedlou sodu. Promíchanou hmotu vysypeme na vál a vypracujeme hladké těsto, které necháme na pomoučněném tácku a pod mikrotenovým sáčkem odležet do druhého dne nebo i déle v chladničce. Dvě hodinky před zpracováním ho necháme při pokojové teplotě povolit.

Toto těsto je vhodné na prostorové tvary a trvanlivé ozdoby. Perníčky při pečení dobře drží tvar, po upečení jsou tuhé a nekroutí se. Změknou až po delší době a ne úplně.

Autor: Lily

Těsto na perníčky. První adventní neděle je za námi a je třeba se začít chystat na Štědrý den. K Vánocům neodmyslitelně patří perníčky. Těsto na perníčky
Nejlepší recept

 337 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ