Povidlové buchty

09.03 2020|Dezerty
Povidlové buchty

Kynuté povidlové buchty jsou česká klasika, kterou si rozhodně tu a tam musíte upéct. S jedním pekáčem buchet zasytíte celou rodinu.

Ingredience na buchty s povidly:

Pro 6 osob
358 kcal
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1/2 balíčku vanilkového cukru
  • 60 g másla, 2 žloutky
  • 1/4 l mléka na těsto
  • máslo na vymazání pekáče
  • cukr na posypání
  • 50 g cukru
  • 20 g droždí
  • mléko na kvásek
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • hladká mouka na vál
  • 400 g povidel

Příprava:


1. Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout.

2. Do hlubší mísy nasypeme předehřátou mouku, vlijeme vykynutý kvásek, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, sůl, rozehřáté máslo, žloutky a mléko. Vše společně vymícháme na vláčné hladké těsto, dáme je k teplu a přikryjeme ubrouskem.

3. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozdělíme na 16-20 dílů, které mírně zploštíme, naplníme povidly a uzavřeme.

4. Na pekáč dáme rozehřáté máslo, do kterého naskládáme jednotlivé buchty. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Po upečení povidlové buchty z pekáče vyklopíme a pocukrujeme.

Buchty s povidly. Kdo by neměl rád tradiční české buchty s povidly. Oblíbený staročeský recept připravovaly již naše babičky. Buchty s povidly
Nejlepší recept

 349 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ