Povidlové buchty
Skořicové šneky
Z perníkového těsta s ořechy vytvoříte vynikající perníčky
Vánoční medové perníčky
Těsto na perníčky
Ensaimadas
Chodské koláče
Jablkový dort
Plněné taštičky z listového těsta
Skořicové šneky
Z perníkového těsta s ořechy vytvoříte vynikající perníčky
Vánoční medové perníčky
Těsto na perníčky
Ensaimadas
Chodské koláče
Jablkový dort
Plněné taštičky z listového těsta
Povidlové buchty
Kynuté povidlové buchty jsou česká klasika, kterou si rozhodně tu a tam musíte upéct. S jedním pekáčem buchet zasytíte celou rodinu.
Ingredience na buchty s povidly:
Pro 6 osob
358 kcal
358 kcal
- 500 g polohrubé mouky
- 1/2 balíčku vanilkového cukru
- 60 g másla, 2 žloutky
- 1/4 l mléka na těsto
- máslo na vymazání pekáče
- cukr na posypání
- 50 g cukru
- 20 g droždí
- mléko na kvásek
- špetka soli
- citronová kůra
- hladká mouka na vál
- 400 g povidel
Příprava:
1. Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout.
2. Do hlubší mísy nasypeme předehřátou mouku, vlijeme vykynutý kvásek, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, sůl, rozehřáté máslo, žloutky a mléko. Vše společně vymícháme na vláčné hladké těsto, dáme je k teplu a přikryjeme ubrouskem.
3. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozdělíme na 16-20 dílů, které mírně zploštíme, naplníme povidly a uzavřeme.
4. Na pekáč dáme rozehřáté máslo, do kterého naskládáme jednotlivé buchty. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Po upečení povidlové buchty z pekáče vyklopíme a pocukrujeme.
Buchty s povidly. Kdo by neměl rád tradiční české buchty s povidly. Oblíbený staročeský recept připravovaly již naše babičky. Buchty s povidly
Nejlepší recept
349
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ