Ensaimadas

13.08 2015|Dezerty
Ensaimadas

Ensaimadas je oblíbené sladké pečivo na španělském ostrově Mallorce. Ensaimadas je ve tvaru šneka.

Ingredience na ensaimadas:

  • 250 ml vlažného mléka
  • 75 g cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 500 g hladké mouky
  • 40 g čerstvého droždí (nebo 2 lžičky sušeného)
  • 100 g změklého sádla
  • vanilkový cukr

Příprava ensaimadas:


1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto, klasicky nebo v domácí pekárně. Necháme kynout, až zdvojnásobí objem.

2. Nakynuté těsto rozdělíme na 10-12 stejných kousků, vytvoříme z nich bochánky a přikryté utěrkou necháme dalších 30 minut kynout.

3. Bochánek rozválíme na tenký kruh, potřeme změklým sádlem, jemně poprášíme vanilkovým cukrem (není nutné) a srolujeme do válečku.

4. Váleček zatočíme jako šneka a uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Dáváme je daleko od sebe (maximálně 6 na plech), hodně nakynou.

5. Přikryjeme utěrkou a znovu necháme asi půl hodiny kynout. Pak můžeme potřít povrch sádlem (není nutné, já jsem potřela až těsně po vytažení z trouby) a vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C. Upečeme dozlatova, 15-18 minut. Vlažné pocukrujeme a podáváme.

Autor: Magda

Ensaimadas je oblíbené sladké pečivo na španělském ostrově Mallorce. Ensaimadas je ve tvaru šneka. Ensaimadas
Nejlepší recept

 340 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ