Ensaimadas
Povidlové buchty
Skořicové šneky
Z perníkového těsta s ořechy vytvoříte vynikající perníčky
Vánoční medové perníčky
Chodské koláče
Jablkový dort
Plněné taštičky z listového těsta
3 netradiční recepty na bábovku
Povidlové buchty
Skořicové šneky
Z perníkového těsta s ořechy vytvoříte vynikající perníčky
Vánoční medové perníčky
Chodské koláče
Jablkový dort
Plněné taštičky z listového těsta
3 netradiční recepty na bábovku
Ensaimadas

Ensaimadas je oblíbené sladké pečivo na španělském ostrově Mallorce. Ensaimadas je ve tvaru šneka.
Ingredience na ensaimadas:
- 250 ml vlažného mléka
- 75 g cukru
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- 3 lžíce olivového oleje
- 500 g hladké mouky
- 40 g čerstvého droždí (nebo 2 lžičky sušeného)
- 100 g změklého sádla
- vanilkový cukr
Příprava ensaimadas:
1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto, klasicky nebo v domácí pekárně. Necháme kynout, až zdvojnásobí objem.
2. Nakynuté těsto rozdělíme na 10-12 stejných kousků, vytvoříme z nich bochánky a přikryté utěrkou necháme dalších 30 minut kynout.
3. Bochánek rozválíme na tenký kruh, potřeme změklým sádlem, jemně poprášíme vanilkovým cukrem (není nutné) a srolujeme do válečku.
4. Váleček zatočíme jako šneka a uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Dáváme je daleko od sebe (maximálně 6 na plech), hodně nakynou.
5. Přikryjeme utěrkou a znovu necháme asi půl hodiny kynout. Pak můžeme potřít povrch sádlem (není nutné, já jsem potřela až těsně po vytažení z trouby) a vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C. Upečeme dozlatova, 15-18 minut. Vlažné pocukrujeme a podáváme.
Autor: Magda
Ensaimadas je oblíbené sladké pečivo na španělském ostrově Mallorce. Ensaimadas je ve tvaru šneka. Ensaimadas
Nejlepší recept
342
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ