3 netradiční recepty na bábovku
Plněné taštičky z listového těsta
Jablkový dort
Chodské koláče
Ensaimadas
Recept na cheescake z karamelu
Krémový medovník na plech
Jahodové tvarohové knedlíky
Domácí tiramisu z mascarpone: nepečený italský dezert
Plněné taštičky z listového těsta
Jablkový dort
Chodské koláče
Ensaimadas
Recept na cheescake z karamelu
Krémový medovník na plech
Jahodové tvarohové knedlíky
Domácí tiramisu z mascarpone: nepečený italský dezert
3 netradiční recepty na bábovku
Bábovky nikdy nevyjdou z módy. Klasickou bábovku známe určitě všichni. Dnes tady však máme 3 netradiční recepty na bábovku.
Bábovka z Margotky
Ingredience na bábovku z Margotky:
- 2 sklenky polohrubé mouky
- 1 sklenka cukru
- 3 vejce
- 250 ml smetany ke šlehání
- 125 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce oleje
- 1 čokoláda Margot (100 g)
- čokoládová poleva
- strouhaný kokos
Příprava bábovky z Margotky:
1. Cukr utřeme se žloutky a olejem. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, mléko a šlehačku.
2. Krátce prošleháme na hladkou hmotu. Pak vmícháme nastrouhanou čokoládu a nakonec sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
3. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pomalu upečeme (170°C, cca 60 minut).
4. Vychladlou bábovku polijeme polevou a posypeme kokosem.
Bábovka z Margotky
Bábovka s jablky a skořicí
Ingredience na bábovku s jablky a skořicí:
- 180 g cukru krupice
- 180 g polohrubé mouky
- 3 vejce, 6 lžic mléka
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička mleté skořice
- 3 středně velká jablka
- 1/2 prášku do pečiva
Příprava na bábovku s jablky a skořicí:
1. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme vrchovatou lžičku skořice a zašleháme.Pak přidáme olej, mléko a všechno společně vyšleháme.
2. Po částech do hmoty zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a na kostičky pokrájená oloupaná jablka.
3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20 minutách snížíme teplotu na 170°C a pomalu dopečeme, asi 40 minut.
Bábovka z jablek
Bábovka s kávou a skořicí
Ingredience na bábovku s kávou a skořicí:
- 4 vejce
- 150 g másla
- 150 g práškového cukru
- 3 lžičky kávy (nejlépe instatní)
- sůl
- 1/2 lžičky strouhané pomerančové kůry
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 300 g polohrubé mouky
- 3/4 prášku do pečiva, 200 ml mléka
Příprava bábovky s kávou a skořicí:
1. Žloutky s cukrem a máslem ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru, špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a promícháme.
2. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků a dáme péct do vyhřáté trouby. Pomalu upečeme, zkoušíme špejlí. Po vychladnutí pocukrujeme.
Kávová bábovka
Autor: Kika
3 netradiční recepty na bábovku. Bábovky nikdy nevyjdou z módy. Klasickou bábovku známe určitě všichni. Dnes tady však máme 3 netradiční recepty na bábovku.
Nejlepší recept
305
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ