3 netradiční recepty na bábovku

07.03 2017|Dezerty
3 netradiční recepty na bábovku

Bábovky nikdy nevyjdou z módy. Klasickou bábovku známe určitě všichni. Dnes tady však máme 3 netradiční recepty na bábovku.

Bábovka z Margotky


Ingredience na bábovku z Margotky:

  • 2 sklenky polohrubé mouky
  • 1 sklenka cukru
  • 3 vejce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 125 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce oleje
  • 1 čokoláda Margot (100 g)
  • čokoládová poleva
  • strouhaný kokos

Příprava bábovky z Margotky:


1. Cukr utřeme se žloutky a olejem. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, mléko a šlehačku.

2. Krátce prošleháme na hladkou hmotu. Pak vmícháme nastrouhanou čokoládu a nakonec sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.

3. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pomalu upečeme (170°C, cca 60 minut).

4. Vychladlou bábovku polijeme polevou a posypeme kokosem.

Bábovka z Margotky



Bábovka s jablky a skořicí


Ingredience na bábovku s jablky a skořicí:

  • 180 g cukru krupice
  • 180 g polohrubé mouky
  • 3 vejce, 6 lžic mléka
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička mleté skořice
  • 3 středně velká jablka
  • 1/2 prášku do pečiva

Příprava na bábovku s jablky a skořicí:


1. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme vrchovatou lžičku skořice a zašleháme.Pak přidáme olej, mléko a všechno společně vyšleháme.

2. Po částech do hmoty zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a na kostičky pokrájená oloupaná jablka.

3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20 minutách snížíme teplotu na 170°C a pomalu dopečeme, asi 40 minut.

Bábovka z jablek



Bábovka s kávou a skořicí


Ingredience na bábovku s kávou a skořicí:

  • 4 vejce
  • 150 g másla
  • 150 g práškového cukru
  • 3 lžičky kávy (nejlépe instatní)
  • sůl
  • 1/2 lžičky strouhané pomerančové kůry
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 300 g polohrubé mouky
  • 3/4 prášku do pečiva, 200 ml mléka

Příprava bábovky s kávou a skořicí:


1. Žloutky s cukrem a máslem ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru, špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a promícháme.

2. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků a dáme péct do vyhřáté trouby. Pomalu upečeme, zkoušíme špejlí. Po vychladnutí pocukrujeme.

Kávová bábovka



Autor: Kika

3 netradiční recepty na bábovku. Bábovky nikdy nevyjdou z módy. Klasickou bábovku známe určitě všichni. Dnes tady však máme 3 netradiční recepty na bábovku.
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ