Jahodové tvarohové knedlíky

10.01 2019|Dezerty
Jahodové tvarohové knedlíky

Jahodové tvarohové knedlíky jsou skvělým a jednoduchým tipem na letní oběd nebo večeři. Jahodové tvarohové knedlíky si zamilují nejen vaše děti.

Ingredience na tvarohové knedlíky:

  • 250 g tvarohu v kostce
  • 250 g hrubé mouky
  • 120 ml mléka
  • 1 vajíčko
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • jahody

Na posypání:

  • kousek másla
  • strouhanku
  • cukr krupice
  • máslo na přelití

Příprava jahodových tvarohových knedlíků:

Na jahodové tvarohové knedlíky si dáme do mísy tvaroh, špetku soli a vajíčko, smícháme, přisypeme mouku s práškem do pečiva a přilijeme mléko. Vypracuje těsto, pokud je těsto husté, přilijeme mléko, pokud je řídké přisypeme mouku.

Mezitím si nachystáme jahody. Do velkého hrnce natočíme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Z těsta na tvarohové knedlíky vytvarujeme váleček, nožem oddělujeme kousky a do každého pečlivě zabalíme jahody. Než začne voda vřít, dokončete tvarohové knedlíky, odkládejte je na pomoučený vál. Tvarohové knedlíky vhazujte do vroucí vody, po minutě zamíchejte, aby se nepřilepily ke dnu. Vaříme 5 až 8 minut – hotové knedlíky vyplavou na hladinu. Uvařené knedlíky vytáhněte děrovanou naběračku a propíchejte, aby se nesrazily.

Na pánvičce rozehřejte máslo, přisypejte strouhanku a za stálého míchání pomalu smažte, pozor ať se nepřipálí. Když začne zlátnout, přimíchejte cukr a odstavte. Jahodové tvarohové knedlíky dejte na talíř posypejte opraženou strouhankou a přelijte rozpuštěným másle.

Skvělý typ: pokud použijete do tvarohových knedlíků meruňky, místo pecky vložte kousek marcipánu.


Autor: Evi

Jahodové tvarohové knedlíky - vynikající jahodové tvarohové knedlíky si zamilují vaše děti i zbytek rodiny. Jahodové tvarohové knedlíky jsou skvělé na oběd...
Nejlepší recept

 316 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ