Recept na cheescake z karamelu

28.07 2015|Dezerty

Milovníci karamelu určitě nebudou dvakrát rozmýšlet, zda si upečou klasický cheescake nebo karamelový cheescake. Lehký sýrový koláč se zázvorovými sušenkami a karamelovou polevou je prostě jedinečný.

Ingredience:

Korpus
  • 1 a 1/2 šálku zázvorových nebo máslových sušenek
  • 5 lžic másla
  • 2 lžíce třtinového cukru
Náplň
  • 4 balíčky krémového sýru typu Philadelphia
  • 1 šálek třtinového cukru
  • 2 lžíce másla
  • 5 velkých vajec
Karamelová poleva
  • 1 a 1/2 šálku cukru
  • 1/4 šálku vody
  • 1/2 lžičky citronové šťávy
  • 1 šálek smetany ke šlehání


Příprava karamelového cheescaku:

Korpus
Předehřejte troubu na 150 stupňů. Formu vymažte máslem. Rozdrťte sušenky a smíchejte je s máslem a cukrem tak, aby vytvořily konzistentní směs. Zázvorové sušenky můžete nahradit klasickými máslovými s tím, že do nich přidáte dvě lžičky na drobno nastrouhaného zázvoru. Směsí naplníme dno formy a pečeme asi 14 minut.

Náplň
Sýr, vejce a cukr rozmixujte dohladka. Přidejte vanilku. Směs přidejte ke korpusu. Formu vložte do většího pekáče s vodou a přikryjte alobalem. Jakmile se náplň nafoukne kolem okrajů, zatřepeme mírně formou a sundáme alobal. Pečeme asi hodinu a deset minut. Poté koláč necháme přes noc v ledničce.

Karamelová poleva
Rozmíchejte cukr, vodu a citronovou šťávu dohladka. Směs zahřívejte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte teplotu a nechte vařit bez míchání, dokud směs nechytne oranžovou barvu. Občas z okrajů seškrábněte přilnutou směs. Přidejte smetanu, snižte plamen a vařte za stálého míchání asi 8 minut, dokud krém nezhoustne. Krém opatrně naneseme lžící na dort a díme na pár hodin opět do ledničky.

Recept na cheescake - vyzkoušejte výborný cheescake se zázvorovými sušenkami a karamelovou polevou.
Nejlepší recept

 310 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ