Domácí tiramisu z mascarpone: nepečený italský dezert
Jahodové tvarohové knedlíky
Krémový medovník na plech
Recept na cheescake z karamelu
3 netradiční recepty na bábovku
Vynikající jogurtový koláč s ovocem a se sněhovou čepicí
Křupavý višňový koláč s tvarohem
Luxusní kokosové řezy na plech
Bezlepkový makovec
Jahodové tvarohové knedlíky
Krémový medovník na plech
Recept na cheescake z karamelu
3 netradiční recepty na bábovku
Vynikající jogurtový koláč s ovocem a se sněhovou čepicí
Křupavý višňový koláč s tvarohem
Luxusní kokosové řezy na plech
Bezlepkový makovec
Domácí tiramisu z mascarpone: nepečený italský dezert

Nejslavnější nepečený italský dezert – to je tiramisu. Tiramisu je natolik populární po celé Itálií, že vzniklo mnoho úprav a variací. Máme pro vás jednu z nich. Recept na domácí tiramisu z mascarpone je opravdu výborný.
Ingredience na domácí tiramisu z mascarpone:
- 3 vejce
- 5 lžic krupicového cukru
- 500g mascarpone
- asi 36 cukrářských piškotů
- 1 hrnek pomerančového likéru
- 1 hrnek silného espresa
- ½ nastrouhané tabulky hořké čokolády
- kakao
Příprava domácího tiramisu z mascarpone:
V míse šlehejte žloutky a cukr, doku nevznikne hustý, ale lehký a nadýchaný krém. Zesvětlání žloutku i zvětšení objemu má na svědomí vzduch, který se do směsi vhání. V jiné míse ušlehejte tuhý sníh z bílků. Přidejte pár zrnek soli, bílky se lépe vyšlehají. Když vytáhnete metly ze sněhu, tak jeho špičky se neohýbají. To je známka toho, že sníh je správně tuhý. Do utřených žloutků s cukrem vetřeme mascarpone a opatrně vmícháme stěrkou sníh. Kdyby jste postupovali moc razantně, krém by spadl a nebyl by nadýchaný.Piškoty naskládejte vedle sebe do nižší formy. Lžíci zakapejte polovinou kávy a polovinou likéru. Pozor, aby jste piškoty neutopili, aby nevznikla kaše. Na piškoty natřete polovinu krému, posypejte polovinou čokolády a polovinou kakaa.Vše opakujte a pak uložte, nechte asi 12 hodin uležet v chladu. Až pak poprašte vaše domácí tiramisu s mascarpone zbylým kakaem a čokoládou.
Jak vybírat suroviny na domácí tiramisu:
- Vejce – tiramisu je nepečený dezert a vejce neprocházejí tepelnou úpravou, proto musejí být čerstvá a nezávadná.
- Piškoty – cukrářské piškoty mají podlouhlý tvar a jsou křupavější a pevnější než kulaté, dezertu dávají správnou konzistenci .
- Mascarpone – dodává dezertu skvělou chuť, proto je lepší použít tuto dražší surovinu, než jakékoliv náhražky
Autor: Eva
Domácí tiramisu z mascarpone - vyzkoušejte tento výborný recept na domácí tiramisu z mascarpone. Tiramisu z mascarpone ocení každá návštěva.
Nejlepší recept
325
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ