Vynikající jogurtový koláč s ovocem a se sněhovou čepicí

28.07 2015|Dezerty

Litý jogurtový koláč s ovocem se sněhovou čepicí může být skvělou tečkou za nedělním obědem. Vychutnejte si vynikající koláč s ovocem a sněhovou krustou.

Ingredience na jogurtový koláč s ovocem:

  • 1 velký kelímek jogurtu (500g)
  • stejný kelínek polohrubé mouky
  • půl stejného kelímku krupicového cukru
  • 400 g ovoce (může být čerstvé, mražené nebo kompotované)
  • 4 vejce
  • 120 g moučkového cukru
  • 80 g másla
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 4 lžíce drcených piškotů
  • špetka soli

Příprava jogurtového koláče s ovocem:

Do mísy prosejte mouku a sůl, přidejte prášek do pečiva. Žloutky utřete s dvěma třetinami krupicového cukru do pěny. Jeden bílek vyšlehejte se špetkou soli do pevného sněhu. Přimíchejte zbylý cukr a vyšlehejte do tuha. Rozpusťte máslo a vyšlehejte do žloutkové pěny. Přidejte jogurt, mouku a lehce vmícháme sníh.Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného pekáčku, vrch posypejte ovocem a ně nasypejte rozdrcené piškoty. Pečte při teplotě 150°C asi 30 až 40 minut. Zbylé bílky ušlehejte se špetkou soli do sněhu a postupně vmíchávejte cukr. Sníh rozetřete na vrch koláče a krátce zapečte v troubě na horní pečení při teplotě 200°C.

Autor: Eva

Vynikající jogurtový koláč s ovocem a se sněhovou čepicí. Jogurtový koláč s ovocem je výborný dezert vhodný pro kteroukoliv příležitost. Jogurtový koláč s ovocem..
Nejlepší recept

 341 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ