Krémový medovník na plech

28.07 2015|Dezerty
Krémový medovník na plech

Krémový medovník na plech je úžasný domácí zákusek, který by neměl při žádné speciální příležitosti chybět na vašem stole. Krémový medovník na plech je trošku rozdílný od klasického medovníku, avšak rozhodně stojí za vyzkoušení.

Ingredience na medovník na plech:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • ¼ kostky másla nebo hery
  • ¾ hrnku moučkového cukru
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička sody bikarbony
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • špetka soli


Ingredience na náplň I.

  • ½ kostky másla
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 4 hrnky mléka
  • 3 balíčky vanilkového pudinku
  • 3 žloutky
  • 2 lžíce rumu

Z mléka, žloutků a pudinku uvaříme hustou kaši, do které po vychladnutí zamícháme rum, přidáváme po částech do másla, ušlehaného s cukrem, vyšleháme dohladka.

Ingredience na náplň II:

  • 2 šlehačky
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 ztužovače šlehačky

Vychlazenou šlehačku ušleháme do tuha se ztužovačem šlehačky. Potom vmícháme vanilkový cukr.

Příprava medovníku na plech:

Na medovník na plech si připravíme velkou mísu, do které dáme mouku, cukr, sodu bikarbonu, vejce, žloutek, nastrouhaný tuk, rum, med, sůl a vše dobře zpracujeme v těsto. Těsto na medovník rozdělíme na dvě poloviny, dáme do mikroténového sáčku a odložíme do chladu, nejlépe na 24 hodin. Potom každé těsto vyválíme na válu posypaném moukou na tenký plát ve velikosti plechu, který upečeme na obráceném plechu. Na vychladlý plát medovníku navrstvíme máslovou náplň, na ní natřeme ušlehanou šlehačku a přikryjeme druhým plátem. Celý medový krémovník necháme minimálně 2 hodiny uležet. Vrch krémového medovníku posypeme moučkovým cukrem a na konec nakrájíme ostrým nožem na kostky.

Autor: Eva

Krémový medovník na plech - vyzkoušejte vynikající medovník na plech. Krémové medovník na plech je vynikající pro speciální příležitosti.
Nejlepší recept

 315 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ