Zelňáky z kyselého zelí

23.09 2013|Bezmasá jídla
Zelňáky z kyselého zelí

Hledáte nějakou pochoutku k pivu? Pak si připravte pravé zelňáky z kyselého zelí. Jsou vynikající teplé i studené, k večeři i k svačině.

Ingredience na zelňáky z kyselého zelí:

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 400 g kysaného zelí
  • 200 g sádla
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička majoránky

Příprava zelňáků z kyselého zelí:


1. Kyselé zelí nakrájíme na menší kousky.

2. Ze všech zbylých surovin vypracujeme na vále rukama těsto. Rozválíme je na tloušťku půl centimetru a rozkrájíme na čtverce.

3. Naskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 10 minutách každý kousek otočíme a pečeme ještě dalších 10 minut.

Autor: Len

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zelí - božský lék na krásnou pleť i silný imunitní systém

Zelňáky z kyselého zelí. Hledáte nějakou pochoutku k pivu? Pak si připravte pravé zelňáky z kyselého zelí. Jsou vynikající teplé i studené, k večeři i k svačině.
Nejlepší recept

 345 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ