Bretaňské fazole

11.08 2015|Bezmasá jídla
Bretaňské fazole

Bretaňské fazole jsou jednoduchým bezmasým chodem, který připravíte během chvilky. Podávat jej můžete s čerstvým pečivem.

Ingredience na bretaňské fazole:
  • 200 g bílých fazolí
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 rovné lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • naťová cibulka

Příprava bretaňských fazolí:


1. Fazole den předem namočíme. Druhý den uvaříme doměkka.

2. Cibuli pokrájíme nadrobno a na sádle osmažíme dozlatova. Zasypeme moukou a usmažíme cibulovou jíšku.

3. Zředíme ji vývarem z fazolí, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a chvíli povaříme.

4. Do omáčky vmícháme scezené uvařené fazole, necháme přejít varem a odstavíme.

5. Nakonec vmícháme rozmačkaný česnek a dále nevaříme.

6. Podle chuti můžeme dosolit či ještě opepřit.

7. Na talíři posypeme zelenou cibulkou.

Autor: Lenka

Bretaňské fazole jsou jednoduchým bezmasým chodem, který připravíte během chvilky. Podávat jej můžete s čerstvým pečivem. Bretaňské fazole
Nejlepší recept

 328 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ