Fazolová omáčka

24.08 2015|Bezmasá jídla
Fazolová omáčka

Fazolová omáčka patří ke klasikám české kuchyně. Omáčku můžete servírovat s chlebem jako bezmasou variantu, nebo do ní přidat uzené maso.

Ingredience na fazolovou omáčku:

  • 300 g fazolí (červené nebo bílé)
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 lžíce octa
  • 250 ml smetany

Příprava fazolové omáčky:


1. Fazole na noc namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme společně s bobkovým listem a novým kořením doměkka. Z asi jedné a půl lžíce sádla a mouky usmažíme jíšku. Na zbytku sádla osmažíme pokrájenou cibuli.

2. Až jsou fazole měkké, pokud je třeba, slijeme část vody (měla by sahat kousíček nad fazole) a vybereme koření. Osolíme, okořeníme, přidáme ocet, osmaženou cibuli a jíšku. Promícháme a všechno společně chvíli povaříme.

3. Nakonec vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme rozmačkaným česnekem, solí, octem a pepřem.

Autor: Lída

Fazolová omáčka je klasika známá již z dob našich babiček. Ke správné fazolové omáčce patří chleba a někdy i kousek uzeniny. Fazolová omáčka recept
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ