Fazolová omáčka
Zapečené brambory s ředkvičkami
Palačinkový dort s rajčaty
Výborné zeleninové placičky
Bramborové pirohy s tvarohem
Smažený sýr v troubě
Bretaňské fazole
Zelňáky z kyselého zelí
Plněné papriky zapečené v troubě
Zapečené brambory s ředkvičkami
Palačinkový dort s rajčaty
Výborné zeleninové placičky
Bramborové pirohy s tvarohem
Smažený sýr v troubě
Bretaňské fazole
Zelňáky z kyselého zelí
Plněné papriky zapečené v troubě
Fazolová omáčka

Fazolová omáčka patří ke klasikám české kuchyně. Omáčku můžete servírovat s chlebem jako bezmasou variantu, nebo do ní přidat uzené maso.
Ingredience na fazolovou omáčku:
- 300 g fazolí (červené nebo bílé)
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
- 3 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 2 lžíce octa
- 250 ml smetany
Příprava fazolové omáčky:
1. Fazole na noc namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme společně s bobkovým listem a novým kořením doměkka. Z asi jedné a půl lžíce sádla a mouky usmažíme jíšku. Na zbytku sádla osmažíme pokrájenou cibuli.
2. Až jsou fazole měkké, pokud je třeba, slijeme část vody (měla by sahat kousíček nad fazole) a vybereme koření. Osolíme, okořeníme, přidáme ocet, osmaženou cibuli a jíšku. Promícháme a všechno společně chvíli povaříme.
3. Nakonec vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme rozmačkaným česnekem, solí, octem a pepřem.
Autor: Lída
Fazolová omáčka je klasika známá již z dob našich babiček. Ke správné fazolové omáčce patří chleba a někdy i kousek uzeniny. Fazolová omáčka recept
Nejlepší recept
222
Jak od babičky !!!
Dobrou chuť