Dušená hlíva nakyselo

18.08 2015|Bezmasá jídla
Dušená hlíva nakyselo

Dušená hlíva nakyselo je chutný a zdravý pokrm bez masa. Hlíva ústřičná posiluje imunitu a dodává tělu vitalitu a energii, proto neváhejte a občas ji zařaďte na svůj jídelníček.

Ingredience na dušenou hlívu nakyselo:

  • 500 g hlívy ústřičné
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 4 středně velké brambory
  • 1 mrkev
  • 1 lžička posekaného kopru
  • 300 ml smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • 3 lžíce octa
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín

Příprava dušené hlívy nakyselo:


1. Hlívu pokrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.

2. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme hlívu a za častého míchání opečeme. Poprášíme kmínem, pepřem a zalijeme horkou vodou. Osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.

3. Zatím očistíme a nahrubo nastrouháme mrkev, brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Mouku rozkvedláme ve smetaně.

4. Po 15 minutách dušení přidáme k hlívě brambory a mrkev. Přes sítko přilijeme smetanu s moukou, přidáme cukr a přivedeme k varu. Podle potřeby můžeme zředit horkou vodou.

5. Dusíme dalších 10-15 minut.

6. Nakonec přidáme kopr, podle chuti okyselíme octem a necháme ještě chvíli přejít varem.

Autor: Anežka

Dušená hlíva nakyselo je vynikající a zdravý vegetariánský recept. Dušenou hlívu podáváme s chlebem a kdo chce, může přidat zeleninu. Dušená hlíva nakyselo
Nejlepší recept

 336 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ