Dušená hlíva nakyselo
Plněné papriky zapečené v troubě
Zelňáky z kyselého zelí
Bretaňské fazole
Smažený sýr v troubě
Cuketová čína
Pikantní fazolové chilli
Rychlé těsto na langoše
Cuketové lasagne
Plněné papriky zapečené v troubě
Zelňáky z kyselého zelí
Bretaňské fazole
Smažený sýr v troubě
Cuketová čína
Pikantní fazolové chilli
Rychlé těsto na langoše
Cuketové lasagne
Dušená hlíva nakyselo
Dušená hlíva nakyselo je chutný a zdravý pokrm bez masa. Hlíva ústřičná posiluje imunitu a dodává tělu vitalitu a energii, proto neváhejte a občas ji zařaďte na svůj jídelníček.
Ingredience na dušenou hlívu nakyselo:
- 500 g hlívy ústřičné
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 4 středně velké brambory
- 1 mrkev
- 1 lžička posekaného kopru
- 300 ml smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička cukru
- 3 lžíce octa
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
Příprava dušené hlívy nakyselo:
1. Hlívu pokrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.
2. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme hlívu a za častého míchání opečeme. Poprášíme kmínem, pepřem a zalijeme horkou vodou. Osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.
3. Zatím očistíme a nahrubo nastrouháme mrkev, brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Mouku rozkvedláme ve smetaně.
4. Po 15 minutách dušení přidáme k hlívě brambory a mrkev. Přes sítko přilijeme smetanu s moukou, přidáme cukr a přivedeme k varu. Podle potřeby můžeme zředit horkou vodou.
5. Dusíme dalších 10-15 minut.
6. Nakonec přidáme kopr, podle chuti okyselíme octem a necháme ještě chvíli přejít varem.
Autor: Anežka
Dušená hlíva nakyselo je vynikající a zdravý vegetariánský recept. Dušenou hlívu podáváme s chlebem a kdo chce, může přidat zeleninu. Dušená hlíva nakyselo
Nejlepší recept
336
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ