Cuketové lasagne

20.08 2015|Bezmasá jídla
Cuketové lasagne

Cuketové lasagne si zamilují především vegetariáni a milovníci bezmasé kuchyně. Lasagne z cukety jsou jednoduché a rychlé na přípravu.

Ingredience na cuketové lasagne:

  • 2 střední cukety
  • 5 lžic másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 300-400 ml mléka
  • 2 vejce, 100 g eidamu
  • 300 g blaťáckého zlata
  • sůl
  • mletý pepř
  • muškátový oříšek
Omáčka:
  • 150 g zakysané smetany
  • 150 g kečupu
  • pár najemno posekaných lístků bazalky
  • 1 rozmačkaný stroužek česneku

Příprava cuketových lasagni:


1. Jednou lžící másla vymažeme zapékací misku nebo pekáč. Oba sýry nastrouháme.

2. Zbytek másla rozpustíme v rendlíku, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme studeným mlékem a za stálého míchání uvaříme ne moc hustou kaši, mléka dáme zpočátku radši méně a pak můžeme podle potřeby přidat.

3. Do částečně prochladlé kaše vmícháme jedno po druhém celá vejce a nastrouhaný eidam. Bešamel ochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.

4. Cukety oloupeme a nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm.

5. Na dno vymazané zapékací misky rozetřeme trochu bešamelu. Na něj uložíme vrstvu cuket a posypeme blaťáckým zlatem. Dáme druhou vrstvu bešamelu, cukety a sýr. Zalijeme zbytkem bešamelu a posypeme sýrem.

6. Dáme do vyhřáté trouby zapéct dokud povrch nezezlátne (180°C, cca 50 minut).

7. Po vytažení z trouby necháme chvíli odpočinout, než začneme krájet (čím chladnější, tím lépe se krájí).

8. Porce na talíři přelijeme omáčkou, kterou připravíme důkladným promícháním všech surovin.

Autor: Lada

Cuketové lasagne si zamilují především vegetariáni a milovníci bezmasé kuchyně. Lasagne z cukety jsou jednoduché a rychlé na přípravu. Cuketové lasagne
Nejlepší recept

 313 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ