Pečený lilek s česnekem

13.08 2015|Bezmasá jídla
Pečený lilek s česnekem

Pečená zelenina je vždy výborná. Ne jinak tomu je u pečeného lilku s česnekem. Pečený lilek s česnekem a balkánským sýrem je skvělý jako lehký hlavní chod i jako příloha k masu.

Ingredience na pečený lilek s česnekem:

  • 1 lilek
  • několik stroužků česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • olivový olej
  • balkánský sýr
  • bazalka

Příprava pečeného lilku s česnekem:


1. Omytý lilek rozpůlíme. Do řezné plochy uděláme nožem zářezy a do každého strčíme tenký plátek česneku.

2. Pokropíme olivovým olejem (2-3 lžíce na každou půlku), osolíme, poprášíme čerstvě namletým pepřem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

3. Pečeme do změknutí lilku (cca 30 minut, podle velikosti).

4. Upečený lilek na talíři obložíme čerstvou zeleninou, posypeme kostičkami balkánského sýra a lístky bazalky.

Autor: Lenka

Pečený lilek s česnekem. Pečená zelenina je vždy výborná. Ne jinak tomu je u pečeného lilku s česnekem. Pečený lilek s česnekem a balkánským sýrem je skvělý jako lehký hlavní
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ