Hlíva ústřičná na rozmarýnu

13.08 2015|Bezmasá jídla
Hlíva ústřičná na rozmarýnu

Hlíva ústřičná je nejen chutná, ale i zdravá. Hlívu ústřičnou na česneku a rozmarýnu můžete podávat jako hlavních chod s čerstvým chlebem.

Ingredience na hlívu ústřičnou na rozmarýnu:

  • 500 g hlívy ústřičné
  • 7 stroužků česneku
  • pár snítek rozmarýnu
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • sůl
  • 1 lžíce solamylu
  • 1 lžíce másla
  • 4 lžíce worcestrové omáčky
  • olivový olej

Příprava hlívy ústřičné na rozmarýnu:


1. V půl litru vody rozvaříme bujón.

2. Hlívu pokrájíme na kousky, česnek nadrobno.

3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme česnek a krátce opečeme. Přisypeme hlívu a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty.

4. Přidáme rozmarýn, máslo a zaprášíme solamylem. Dobře promícháme, přidáme worcestrovou omáčku, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka (cca 20 minut). Podle chuti můžeme přisolit.

Autor: Iva

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hlíva ústřičná - blahodárné účinky na vaše zdraví


Hlíva ústřičná je nejen chutná, ale i zdravá. Hlívu ústřičnou na česneku a rozmarýnu můžete podávat jako hlavních chod s čerstvým chlebem. Hlíva ústřičná na rozmarýnu
Nejlepší recept

 331 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ