Zelené fazolky na smetaně

09.08 2015|Bezmasá jídla

Zelené fazolky na smetaně jsou skvělým a lehkým obědem. Podáváme je s vařenými bramborami a vejcem natvrdo.

Ingredience na zelené fazolky na smetaně:

  • 400 g zelených fazolových lusků
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 g zakysané smetany
  • sůl
  • lžička cukru
  • citronová šťáva

Příprava zelených fazolků na smetaně:


1. V hlubší pánvi zahřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. Přisypeme mouku a upražíme světle zlatavou jíšku.

2. Přidáme fazolky, podlijeme trochou vody, promícháme, osolíme, osladíme a za občasného zamíchání dusíme do změknutí fazolek, asi 8-10 minut.

3. Až jsou fazolky měkké, vmícháme smetanu, necháme přejít varem a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.

Autor: Lída

Zelené fazolky na smetaně jsou skvělým a lehkým obědem. Podáváme je s vařenými bramborami a vejcem natvrdo. Zelené fazolky na smetaně
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ