Zelené fazolky na smetaně
Hlíva ústřičná na rozmarýnu
Tofu na rajčatech
Domácí langoše
Pečený lilek s česnekem
Zapečené brambory s bylinkami
Smažený květák
Smažená cuketa v trojobalu
Zapečený lilek se sýrem
Hlíva ústřičná na rozmarýnu
Tofu na rajčatech
Domácí langoše
Pečený lilek s česnekem
Zapečené brambory s bylinkami
Smažený květák
Smažená cuketa v trojobalu
Zapečený lilek se sýrem
Zelené fazolky na smetaně
Zelené fazolky na smetaně jsou skvělým a lehkým obědem. Podáváme je s vařenými bramborami a vejcem natvrdo.
Ingredience na zelené fazolky na smetaně:
- 400 g zelených fazolových lusků
- 1 malá cibule
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 g zakysané smetany
- sůl
- lžička cukru
- citronová šťáva
Příprava zelených fazolků na smetaně:
1. V hlubší pánvi zahřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. Přisypeme mouku a upražíme světle zlatavou jíšku.
2. Přidáme fazolky, podlijeme trochou vody, promícháme, osolíme, osladíme a za občasného zamíchání dusíme do změknutí fazolek, asi 8-10 minut.
3. Až jsou fazolky měkké, vmícháme smetanu, necháme přejít varem a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.
Autor: Lída
Zelené fazolky na smetaně jsou skvělým a lehkým obědem. Podáváme je s vařenými bramborami a vejcem natvrdo. Zelené fazolky na smetaně
Nejlepší recept
303
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ