Smažený květák

15.08 2015|Bezmasá jídla

Smažený květák je chutný pokrm, který je ideální v kombinaci s bramborovou kaší s cibulkou a zeleninovým salátem.

Ingredience na smažený květák:

  • 1 květák
  • hladká mouka
  • 2-3 vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • tuk na smažení

Příprava smaženého květáku:


1. Z květáku odstraníme listy a rozdělíme ho na růžičky. Opereme.

2. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a květák do ní vložíme. Povaříme 4-5 minut a z vody vyjmeme. Necháme vychladnout.

3. Vychladlé růžičky květáku obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a ze všech stran usmažíme v rozpáleném tuku dozlatova.

Autor: Anna

Smažený květák je zcela jednoduchý na přípravu. Bezmasý pokrm ocení všichni, kteří si chtějí odpočinout od masa. Smažený květák si
Nejlepší recept

 318 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ