Smažený květák

15.08 2015|Bezmasá jídla
Smažený květák

Smažený květák je chutný pokrm, který je ideální v kombinaci s bramborovou kaší s cibulkou a zeleninovým salátem.

Ingredience na smažený květák:

  • 1 květák
  • hladká mouka
  • 2-3 vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • tuk na smažení

Příprava smaženého květáku:


1. Z květáku odstraníme listy a rozdělíme ho na růžičky. Opereme.

2. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a květák do ní vložíme. Povaříme 4-5 minut a z vody vyjmeme. Necháme vychladnout.

3. Vychladlé růžičky květáku obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a ze všech stran usmažíme v rozpáleném tuku dozlatova.

Autor: Anna

Smažený květák je zcela jednoduchý na přípravu. Bezmasý pokrm ocení všichni, kteří si chtějí odpočinout od masa. Smažený květák si
Nejlepší recept

 320 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ