Smažený květák v pivním těstíčku

08.09 2015|Bezmasá jídla

Smažený květák je bezmasá klasika, kterou určitě každý zná. Dnes tu pro vás máme variantu smaženého květáku v pivním těstíčku.

Ingredience na smažený květák v pivním těstíčku:

  • 1 květák
Těstíčko:
  • 120 g polohrubé mouky
  • 2 - 3 vejce (podle velikosti)
  • 100 ml světlého piva
  • 1 lžíce oleje
  • sůl

Příprava smaženého květáku v pivním těstíčku:


1. Květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody a povaříme do poloměkka (asi 3 minuty). Scedíme a necháme vychladnout.

2. Mouku, žloutky, olej, pivo a sůl rozšleháme vidličkou v misce, pak přimícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.

3. V těstíčku obalujeme kousky květáku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podáváme s bramborami.

Autor: Iva

Smažený květák v pivním těstíčku je jednoduchý bezmasý pokrm, který vychází z klasického receptu na smažený květák. Recept na květák v pivním těstíčku
Nejlepší recept

 316 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ