Smažený květák v pivním těstíčku
Cuketa po řecku
Zapečený lilek se sýrem
Smažená cuketa v trojobalu
Smažený květák
Zapečený květák se šunkou
Zapečená brokolice se sýrem
Bramborový koláč s cuketou a sýrem
Zapečené brambory s brokolicí
Cuketa po řecku
Zapečený lilek se sýrem
Smažená cuketa v trojobalu
Smažený květák
Zapečený květák se šunkou
Zapečená brokolice se sýrem
Bramborový koláč s cuketou a sýrem
Zapečené brambory s brokolicí
Smažený květák v pivním těstíčku
Smažený květák je bezmasá klasika, kterou určitě každý zná. Dnes tu pro vás máme variantu smaženého květáku v pivním těstíčku.
Ingredience na smažený květák v pivním těstíčku:
- 1 květák
- 120 g polohrubé mouky
- 2 - 3 vejce (podle velikosti)
- 100 ml světlého piva
- 1 lžíce oleje
- sůl
Příprava smaženého květáku v pivním těstíčku:
1. Květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody a povaříme do poloměkka (asi 3 minuty). Scedíme a necháme vychladnout.
2. Mouku, žloutky, olej, pivo a sůl rozšleháme vidličkou v misce, pak přimícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.
3. V těstíčku obalujeme kousky květáku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podáváme s bramborami.
Autor: Iva
Smažený květák v pivním těstíčku je jednoduchý bezmasý pokrm, který vychází z klasického receptu na smažený květák. Recept na květák v pivním těstíčku
Nejlepší recept
317
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ