Zapečený lilek se sýrem
Smažená cuketa v trojobalu
Smažený květák
Zapečené brambory s bylinkami
Zelené fazolky na smetaně
Cuketa po řecku
Smažený květák v pivním těstíčku
Zapečený květák se šunkou
Zapečená brokolice se sýrem
Smažená cuketa v trojobalu
Smažený květák
Zapečené brambory s bylinkami
Zelené fazolky na smetaně
Cuketa po řecku
Smažený květák v pivním těstíčku
Zapečený květák se šunkou
Zapečená brokolice se sýrem
Zapečený lilek se sýrem

Zapečený lilek se sýrem je výborné bezmasé jídlo pro vegetariány i milovníky masa. Zapečen lilek podáváme s pečivem.
Ingredience na zapečený lilek se sýrem:
- 2 lilky
- 150 g uzeného tvrdého sýra
- 150 g nivy
- 150 g bílého jogurtu
- 2 vejce
- bylinky (petrželka, pažitka, bazalka, oregano, ...)
- sůl
- 3-4 stroužky česneku
Příprava zapečeného lilku se sýrem:
1. Omyté lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme z nich dužninu, necháme asi 1 cm silnou vrstvu kolem slupky. Vnitřek lehce osolíme.
2. Dužninu posekáme nadrobno a smícháme se sýrem nastrouhaným nahrubo, vejci, jogurtem a pokrájenými bylinkami.
3. Vnitřky lilků osušíme, vytřeme rozmačkaným česnekem a naplníme sýrovou směsí. Položíme na plech a pečeme při 200°C asi 40 minut.
Autor: Lena
Zapečený lilek se sýrem je lahodný vegetariánský pokrm, který si ovšem zamilují i příznivci masa. Zapečený lilek podáváme s pečivem.
Nejlepší recept
319
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ