Domácí langoše
Pečený lilek s česnekem
Zapékané brambory s cuketou a fetou
Cuketové lasagne
Rychlé těsto na langoše
Tofu na rajčatech
Hlíva ústřičná na rozmarýnu
Zelené fazolky na smetaně
Zapečené brambory s bylinkami
Pečený lilek s česnekem
Zapékané brambory s cuketou a fetou
Cuketové lasagne
Rychlé těsto na langoše
Tofu na rajčatech
Hlíva ústřičná na rozmarýnu
Zelené fazolky na smetaně
Zapečené brambory s bylinkami
Domácí langoše

Langoše jsou smažené placky z kynutého těsta vynikající s jakoukoliv náplní, a jsou specialitou maďarské kuchyně, které se postupně rozšířily na území bývalého Uherska do států, jako je Rumunsko, Bělorusko, Ukrajina a Srbsko, Německo a na Slovensko. Nakonec se pokrm dostal i do Česka, kde se stal jedním z nejoblíbenějších bezmasých pokrmů, které najdete skoro u každého stánku s rychlým občerstvením.
Ingredience na langoše:
pro 3 osoby
300 kcal na 100 g
45 min.
Těsto:300 kcal na 100 g
45 min.
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g vařených brambor
- 200 ml mléka
- 20 g droždí
- 0,5 lžičky soli
- 0,5 lžičky cukru
- mouka na vál
- olej na potření pracovní plochy a na smažení
- zakysaná smetana
- kousek křenu
- zelená petrželka nebo pažitka
- sůl
Příprava domácích langošů:
1. Dvě lžíce vlažného mléka smícháme s rozdrobeným droždím, cukrem a lžící mouky. Přikryjeme a na teplém místě necháme 10 minut vzejít.
2. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme najemno nastrouhané brambory, přilijeme zbylé vlažné mléko a kvásek. Promícháme a vyklopíme na pomoučený vál. Rukama dobře propracujeme na hladké těsto, podle potřeby můžeme přidat mouku.
3. Těsto rozdělíme na 8 stejných kousků, přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.
4. Pracovní desku potřeme olejem a každý kousek těsta na ní rozválíme na přibližně kruh o průměru 15-18 cm. Vkládáme je do pánve s rozpáleným olejem a z obou stran usmažíme dozlatova.
5. Hotové langoše potíráme křenovou smetanou: smetanu, špetku soli, bylinky a nastrouhaný křen (množství podle chuti) promícháme.
Autor: Jarka
Langoše jsou výborným receptem k večeři i obědu. Jejich příprava je jednoduchá a levná. Lang znamená maďarsky plamen.
Nejlepší recept
325
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ