Pikantní fazolové chilli
Cuketová čína
Dušená hlíva nakyselo
Plněné papriky zapečené v troubě
Zelňáky z kyselého zelí
Rychlé těsto na langoše
Cuketové lasagne
Zapékané brambory s cuketou a fetou
Pečený lilek s česnekem
Cuketová čína
Dušená hlíva nakyselo
Plněné papriky zapečené v troubě
Zelňáky z kyselého zelí
Rychlé těsto na langoše
Cuketové lasagne
Zapékané brambory s cuketou a fetou
Pečený lilek s česnekem
Pikantní fazolové chilli
Určitě znáte chilli con carne, dnes si připravíme jeho variaci- fazolové chilli. Můžete si jej udělat pikantní podle své chutě. Podáváme s rýží nebo tortilami a na talíři posypeme rozdrobeným sýrem a ozdobíme plátky ředkviček a koriandrem.
Ingredience na fazolové chilli:
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- 3 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce tmavého cukru
- 1-2 chilli papričky (podle pálivosti)
- 2 plechovky krájených rajčat (á 400 g)
- 2 plechovky červených fazolí (á 400 g)
- kousek čedaru
- čerstvý koriandr
- zakysaná smetana
Příprava fazolového chilli:
1. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět posekanou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a minutu smažíme. Pak přisypeme papriku, kmín a mícháme další minutu.
2. Zalijeme octem, přidáme cukr, nadrobno posekanou chilli papričku a zalijeme rajčaty z plechovek. Osolíme, promícháme a na mírném plameni dusíme 10 minut.
3. Přidáme scezené fazole, zamícháme a necháme je dalších 10 minut prohřát.
Podáváme s rýží, na talíři posypeme rozdrobeným sýrem a ozdobíme zakysanou smetanou a koriandrem.
Autor: Albert
Fazolové chilli je bezmasá varianta známého pokrmu chilli con carne. Fazolové chilli podáváme s rýží. Příprava chilli z fazolí je velmi jednoduchá
Nejlepší recept
351
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ