Pikantní fazolové chilli

04.09 2015|Bezmasá jídla
Pikantní fazolové chilli

Určitě znáte chilli con carne, dnes si připravíme jeho variaci- fazolové chilli. Můžete si jej udělat pikantní podle své chutě. Podáváme s rýží nebo tortilami a na talíři posypeme rozdrobeným sýrem a ozdobíme plátky ředkviček a koriandrem.

Ingredience na fazolové chilli:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce tmavého cukru
  • 1-2 chilli papričky (podle pálivosti)
  • 2 plechovky krájených rajčat (á 400 g)
  • 2 plechovky červených fazolí (á 400 g)
  • kousek čedaru
  • čerstvý koriandr
  • zakysaná smetana

Příprava fazolového chilli:


1. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět posekanou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a minutu smažíme. Pak přisypeme papriku, kmín a mícháme další minutu.

2. Zalijeme octem, přidáme cukr, nadrobno posekanou chilli papričku a zalijeme rajčaty z plechovek. Osolíme, promícháme a na mírném plameni dusíme 10 minut.

3. Přidáme scezené fazole, zamícháme a necháme je dalších 10 minut prohřát.

Podáváme s rýží, na talíři posypeme rozdrobeným sýrem a ozdobíme zakysanou smetanou a koriandrem.

Autor: Albert

Fazolové chilli je bezmasá varianta známého pokrmu chilli con carne. Fazolové chilli podáváme s rýží. Příprava chilli z fazolí je velmi jednoduchá
Nejlepší recept

 351 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ