Zelené fazolky s vejci

28.02 2015|Bezmasá jídla
Zelené fazolky s vejci

Máme pro vás tip na lehkou a výživnou večeři. Vyzkoušejte zelené fazolky s vejci. Je to taková variace vaječiny na mexický způsob. Kdo se neobejde bez masa, může použít klobásku čorizo nebo slaninu.

Zelené fazolky s vejci pro: 6 osob

Doba přípravy: 30 minut

Ingredience na zelené fazolky s vejci:

  • 300 g zelených fazolek, očištěných a rozpůlených
  • 30 ml rostlinného oleje
  • 1 cibule nakrájená na tenké plátky
  • 3 vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • 50 g strouhaného čedaru
  • proužky citronové kůry na ozdobu

Příprava zelených fazolek s vejci:

Uveďte do varu vodu v hrnci, přidejte fazolky a 5-6 minut vařte, až změknou. Nechte je okapat v cedníku a propláchněte je studenou vodou, aby se uchovala zelená barva. V pánvi zahřejte olej a osmažte plátky cibule 3-4 minuty, aby byly měkké. Do mísy rozklepněte vejce a ušlehejte je s kořením. Vaječnou směs přidejte k cibuli. Smažte pomalu na mírném plameni a stále míchejte, aby byla vejce mírně ztuhlá. Měla by zůstat měkká. Nepřesmažte je. Do pánve přidejte fazolky a několik minut vařte, aby se prohřály. Směs vyklopte do servírovací mísy, posypte strouhaným sýrem a citronovou kůrou a podávejte.

Autor: Jad

Zelené fazolky s vejci. Máme pro vás tip na lehkou a výživnou večeři. Vyzkoušejte zelené fazolky s vejci. Je to taková variace vaječiny na mexický způsob.
Nejlepší recept

 326 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ