5 receptů na karbanátky bez masa
Parmigiana s cuketou
Lilkový nákyp
Bramborové karbanátky s pomerančovou salsou
Zelené fazolky s vejci
7 nejlepších vegetariánských snídaní
Zapečená růžičková kapusta
Zapečený bulgur s dýní
Zapečené cannelloni s rajčaty a mascarpone
Parmigiana s cuketou
Lilkový nákyp
Bramborové karbanátky s pomerančovou salsou
Zelené fazolky s vejci
7 nejlepších vegetariánských snídaní
Zapečená růžičková kapusta
Zapečený bulgur s dýní
Zapečené cannelloni s rajčaty a mascarpone
5 receptů na karbanátky bez masa

Nejčastěji vaříme karbanátky z masa. Přesto bychom se němeli při výběru ingrediencí omezovat. I když nejste zrovna vegetariáni, maso v karbanátcích můžete nahradit ingrediencemi jako brambory, mrkev nebo čočka. Téměř všechny kombinace, které si dnes připravíme se setkaly s úspěchem, proto se nebojte a vyzkoušejte je.
Bramborové karbanátky s houbami
Vydatné a lahodné karbanátky se dají připravit i z brambor a hub. Kombinace hub, brambor a bylinek dodá karbanátkům ojedinělou a šťavnatou chuť.Ingredience na karbanátky z brambor a hub
- 700 g brambor
- 200 g hub
- 150 g cibule
- olivový olej
- 2-3 lžíce mouky
- 1 lžíce sušených kopřiv
- 1 lžíce máty
- 1 bobkový list
Příprava bramborových karbanátků s houbami:
Brambory oloupejte a dejte vařte se solí a bobkovým listem. Poté z brambor udělejte pyré. Osmažte cibuli na másle a přidejte ji do bramborové kaše spolu s bylinkami. Vše dobře rozmixujte. Houby lehce osmažte a spolu s moukou smíchejte s bramborami. Ze směsi vytvořte karbanátky, obalte je v mouce a dozlatova osmažte z obou stran.žampiony
Karbanátky z mrkve a jablka
Mrkovovo-jablečné karbanátky jsou velmi snadné a chutné. Recept bude osvěžujícím doplňkem ke každé večeri. Mrkvovo-jablečné karbanátky jsou ideální jako lehký oběd nebo večeře.Ingredience na mrkvovo-jablečné karbanátky:
- 5 kusů mrkve
- 1 jablko
- 1/2 šálku mouky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku krupice
- 2 čajové lžičky cukru
- sůl podle chuti
Příprava mrkvovo-jablečných karbanátků:
Mrkev a jablka nstrouhejte a dejte do hrnce spolu s 1/3 šálku vody a máslem. Duste na mírném ohni 5 až 10 minut. Pak přidejte krupici, cukr a sůl. Vše dobře promíchejte a podle potřeby přidejte mouku. Ze směsi vytvořte malé karbanátky, obalte je v mouce a osmažte na pánvi.Mrkve a jablka
Karbanátky z lilku a papriky
Karbanátky z lilku určitě oceníte pro jejich šťavnatost a exotickou chuť, kterou si oblíbí celá vaše rodina.Ingredience na karbanátky z lilku a papriky:
- 2 kusy lilku
- 1 červená paprika
- 5 lžíc strouhanky
- mouky podle potřeby
- hrst nasekaného hlávkového salátu
- sůl podle chuti
- olivový olej
Příprava karbanátků z lilků a paprik:
Lilek pečte v peci při teplotě 220 stupnů asi 25 až 30 minut. Poté jej uložte na deset minut do misky a přikryjte jej igelitovou fólií. Z papriky odstraňte semínkaa nakrájejte ji na malé kostičky. Osolte ji. Lilek rozmixujte v mixeru. V misce jej pak smíchejte se strouhankou, moukou a solí. Lilkovou směs rozdělte na 8 částí. Uděljte z nich placičky a do středu každé přidejte papriku. Vytvořte z placiček kuličky, obalte je v mouce a smažte 3 minuty z každé strany. Lilkové karbanátky jsou výborné se salátem a bagetkou.
Lilek a paprika
Čočkové karbanátky
Čočka obsahuje velké množství bílkovin a železa. Je bohatým zdrojem vitamínu B a esenciálních aminokyselin, proto určitě neváhejte a zahrňte ji do svého jídelníčku, třebaprávě v podobě karbanátků.
Ingredience na čočkové karbanátky:
- 1 šálek červené čočky
- 4 lžíce strouhanky
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce olivového oleje
- čerstvé bylinky podle chuti
- špetka tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Příprava čočkových karbanátků:
Čočku uvařte ve 4 šálcích body. Do uvařené čočky přidejte sůl. Cibuli a mrkev nakrájejte na malé kostičky. Společně je osmažte na oleji. Uvařenou čočku rozmixujtea smíchejte se strouhankou, rajským protlakem, osmaženou cibulí a mrkví, kořením a nasekanými bylinkami. Vše důkladně promíchejte. Ze směsi vytvořte malé placičky a opatrně je obalte v mouce a lehce osmažte.
Čočka
Karbanátky ze zelí a cibulky
Zelí a cibule dodá karbanátkům opravdu zajímavou chuť. Kromě toho, že je tato kombinace zdravá, je taky opravdu chutná.
Ingredience na karbanátky ze zelí a cibule:
- 1 kg zelí
- 1 cibule
- 100 g krupice
- 100 g strouhanky
- 100 g mouky
- 3 stroužky česneku
- bylinky podle chuti
- olej
- sůl a pepř podle chuti
Příprava karbanátků:
Zelí umyjte a dejte jej do hrnce s horkou vodou a dochuťte solí. Vařte na mírném ohni asi 8-10 minut. Hotové zelí nechte vychladnout. Cibuli a zelí nasekejte na jemno. Smíchejte společně s čenekem. Přidejte sůl, pepř a bylinky. Dobře promíhejte a přidejte podle potřeby mouku a krupici. Ze směsi vypracujte placičky, obalte je v mouce a osmažte do zlatova na mírném ohni.Zelí
Autor: Jada
5 receptů na karbanátky bez masa. Máme pro vás nejlepší recepty na bramborové karbanátky s houbami, karbanátky ze zelí a cibulky, čočkové karbanátky, karbanátky z lilku a papriky a další
Nejlepší recept
Téma: Vegan
300
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ