Zapečené cannelloni s rajčaty a mascarpone

15.03 2015|Bezmasá jídla
Zapečené cannelloni s rajčaty a mascarpone

Italská kuchyně si svou rozmanitostí získá každého. Pro milovníky bezmasých jídel zde máme recept na vynikající zapečené cannelloni s rajčáty a mascarpone.

Zapečené cannelloni s rajčaty a mascarpone pro: 4 osoby


Ingredience na zapečené cannelloni s rajčaty a mascarpone:

  • 16 cannelloni s tvrdé pšenice
  • 800 ml rajčatové passaty (k dostání ve sklence)
  • 300 g zralých rajčat
  • 70 g piniových semínek
  • 800 g listového špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • lžička olivového oleje
  • 150 g mascarpone
  • 80 g parmezánu
  • půl hrsti čerstvé bazalky
  • sůl a pepř
  • lžička majoránky

Příprava zapečených cannelloni:

Předejřejte troubu na 190 stupňů. Omyté rajčata nakrájejte na kostičky. Piniová semínka opražte na pánvi na sucho. Omyjte špenát a nakrájejte jej nahrubo. Zahřejte olivový olej, přidejte špenát a duste asi 4 minuty. Poté nechte vychladnout a vymažkejte z něj vodu. Smíchejte s piniovými semínky, sýrem a prolisovaným česnekem. Směs opepřete a osolte. Na dno zapékací misky dejte část rajčatové omáčky. Poskypte jemně lístky bazalky. Cannelloni naplťe sýrovo-špenátovou směsí, položte na rajčatovou omáčku. Na vrch dejte nakrájená rajčata a zbylou rajčatovou omáčku. Posypte majoránkou a nastrouhanm parmezánem. Pečte na 170 stupňů asi 40 minut.

Autor: Jada

Zapečené cannelloni s rajčaty a mascarpone. Italská kuchyně si svou rozmanitostí získá každého. Pro milovníky bezmasých jídel zde máme recept na vynikající zapečené cannelloni s rajčáty a mascarpone.
Nejlepší recept

 324 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ