Zapečený bulgur s dýní

15.03 2015|Bezmasá jídla

Zapečený bulgur s dýní je výborný a lehký pokrm, který ocení vegetariáni i věční dietáři. Bulgur je výborný samotný i s lehkým salátem.

Zapečený bulgur s dýní pro: 4 osoby


Ingredience na zapečený bulgur s dýní:

  • 600 g dýně
  • 250 g bulguru
  • 2 střední cibule
  • 80 g kešu oříšků
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g čínské zeleniny
  • sůl
  • pepř
  • 200 g ricotty
  • 3 vejce
  • 3 lžíce garam masaly
  • 1 lžíce kurkumy
  • máslo na formu


Příprava zapečeného bulguru s dýní:

Bulgur je nejdříve třeba namočit. 250 g bulguru namočte do 600 ml vlážné vody a nechte odležet asi 30 minut. Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Mezitím si oloupejte a nakrájejte dýni na 1,5 cm velké kostky. Cibuli a kešu oříšky nakrájejte na jemno. Cibuli osmahněte dosklovita. Poté k ní přidejte čínskou zeleninu a 2 minuty smažte. Směs opepřete a osolte. Ricottu smíchejte s vejci. Přimíchejte bulgur, dýni, garam masalu a kešu oříšky. Osolte a opepřete. Polovinu směsi dejte do formy. Na ni rozložte zeleninovou směs a poté zakrajte směsí s bulgurem. Takto připravený nákyp uhlaďte a dejte péct na 170 stupňů asi 30 minut.

Autor: Jada

Zapečený bulgur s dýní. Zapečený bulgur s dýní je výborný a lehký pokrm, který ocení vegetariáni i věční dietáři. Bulgur je výborný samotný i s lehkým salátem.
Nejlepší recept

 314 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ