Zapečená růžičková kapusta

15.03 2015|Bezmasá jídla
Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta je ideální pro vegetariány. Kombinace růžičkové kapusty, goudy a vlašských ořechů si určitě zamilujete.

Zapečená kapusta pro 4 osoby:

Ingredience na zapečenou růžičkovou kapustu:

  • 600 g růžičkové kapusty
  • 1 velká cibule
  • 50 g vlašských ořechů
  • 120 g goudy
  • 400 g špeclí

Omáčka
  • 200 ml mléka
  • 200 ml smetany
  • 4 vejce
  • máslo
  • sůl pepř
  • špetka muškátového oříšku

Příprava zapečené růžičkové kapusty:

Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Omyjte růžičkovou kapustu a rozpulte ji. Cibuli a vlašské ořechy nasekejte na jemno. Goudu nastrouhejte. Kapustu uvařte v osolené vodě. Vařte zhruba 2 minuty. Poté zceďte a smíchejte s cibulí, ořechy, 50 g sýra a špeclemi. Směsí naplňte zapékací formu. Připravte si omáčku. Omyjte tymián. Lístky otrhejte ze stonku a smíchejte s mlékem, smetanou, vejci, muškátovým oříškem, pepřem a solí. Směsí přelijte nákyp a posypte zbylým sýrem. V troubě zapékejte asi 40 minut při 170 stupních.

Autor: Jada

Zapečená růžičková kapusta. Zapečená růžičková kapusta je ideální pro vegetariány. Kombinace růžičkové kapusty, goudy a vlašských ořechů si určitě zamilujete.
Nejlepší recept

 313 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ