Lilkový nákyp

02.03 2015|Bezmasá jídla
Lilkový nákyp

Středozemořská kuchyně má rozhodně co do sebe. Je lehce stravitelná a jednoduchá. Lilkový nákyp určitě ocení vegetariáni.

Lilkový nákyp pro 4 osoby

Doba přípravy: 65 minut

Ingredience na lilkový nákyp:

  • 3 lilky
  • 500 g zralých rajčat
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 250 g mozzarely
  • 4 lžičky olivového oleje
  • 3 lžíce nasekané petrželky
  • 100 g ovčího sýra
  • sůl
  • pepř
  • máslo na vymazání

Příprava lilkového nákypu:

Předehřejte si trouba na 190 stupňů. Zapékací mísu vymažte máslem. Lilky a rajčata umyjte a nakrájejte na plátky. Cibuli a česnek nasekejte na drobno. Mozzarelu nakrájejte na plátky. Lilky a rajčata osmahněte na grilovací pánvi. Osolte je a opepřete. Do zapékací formy rozložte lilky, rajčata, cibuli, česnek, mozzarelu a petrželku. Vše posypejte rozdrobeným ovčím sýrem. Pečte v troubě na 170 stupňů asi 35 minut.

Autor: Jada

Lilkový nákyp. Středozemořská kuchyně má rozhodně co do sebe. Je lehce stravitelná a jednoduchá. Lilkový nákyp určitě ocení vegetariáni.
Nejlepší recept

 333 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ