Zeleninové kari s dýní a cizrnou
Slaný polentový koláč se špenátem
Salát z pomeranče
Závitky z lilku
Zelené fazolky s vejci
Bramborové karbanátky s pomerančovou salsou
Lilkový nákyp
Parmigiana s cuketou
Slaný polentový koláč se špenátem
Salát z pomeranče
Závitky z lilku
Zelené fazolky s vejci
Bramborové karbanátky s pomerančovou salsou
Lilkový nákyp
Parmigiana s cuketou
Zeleninové kari s dýní a cizrnou
Máte rádi exotiku? Zkuste zeleninové kari s dýni a cizrnou, recept, který si denně dopřávají rodiny z Nepálu a okolí.
Zeleninové kari pro: 4 osoby
Doba přípravy zeleninového kari: 50 minutIngredience na zeleninové kari:
- 800 g dýně
- 400 g cizrny
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžička kari
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce rajčatové omáčky
- 250 ml zeleninového vývaru
- 320 g rýže
- sůl
- 1 lžička kurkumy
Příprava zeleninového kari:
Den předem namočte cizrnu do vody. Následující den ji uvařte v tlakovém hrnci do měkka. Očistěte dýni, zbavte ji semínek a nakrájejte ji na malé kostičky. Kostičky by měly být zhruba tak velké jako zrna cizrny. Nakrájejte na jemno cibuli a osmahněte ji na oleji s česnekem. Po několika minutách přidejte koření a smažte pár minut. Poté přidejte dýni a smažte asi 5 minut. Následně přimíchejte cizrnu a rajčatovou omáčku s vývarem. Snižte plamen na minimum a občasně zamíchejte dřevěnou vařečkou. Hrnec nebo pánev přikrýjte a duste, dokud nebude dýně měkká (zhruba 15 minut). Pokud je potřeba, přidejte ještě vodu. Podáváme s rýži Basmati. Dobrou chuť!Autor: Jad
Zeleninové kari s dýní a cizrnou. Máte rádi exotiku? Zkuste zeleninové kari s dýni a cizrnou, recept, který si denně dopřávají rodiny z Nepálu a okolí.
Nejlepší recept
310
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ