Zeleninové kari s dýní a cizrnou

28.02 2015|Bezmasá jídla
Zeleninové kari s dýní a cizrnou

Máte rádi exotiku? Zkuste zeleninové kari s dýni a cizrnou, recept, který si denně dopřávají rodiny z Nepálu a okolí.

Zeleninové kari pro: 4 osoby

Doba přípravy zeleninového kari: 50 minut

Ingredience na zeleninové kari:

  • 800 g dýně
  • 400 g cizrny
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžička kari
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce rajčatové omáčky
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 320 g rýže
  • sůl
  • 1 lžička kurkumy

Příprava zeleninového kari:

Den předem namočte cizrnu do vody. Následující den ji uvařte v tlakovém hrnci do měkka. Očistěte dýni, zbavte ji semínek a nakrájejte ji na malé kostičky. Kostičky by měly být zhruba tak velké jako zrna cizrny. Nakrájejte na jemno cibuli a osmahněte ji na oleji s česnekem. Po několika minutách přidejte koření a smažte pár minut. Poté přidejte dýni a smažte asi 5 minut. Následně přimíchejte cizrnu a rajčatovou omáčku s vývarem.  Snižte plamen na minimum a občasně zamíchejte dřevěnou vařečkou. Hrnec nebo pánev přikrýjte a duste, dokud nebude dýně měkká (zhruba 15 minut). Pokud je potřeba,  přidejte ještě vodu. Podáváme s rýži Basmati. Dobrou chuť!

Autor: Jad

Zeleninové kari s dýní a cizrnou. Máte rádi exotiku? Zkuste zeleninové kari s dýni a cizrnou, recept, který si denně dopřávají rodiny z Nepálu a okolí.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ