Slaný polentový koláč se špenátem

28.02 2015|Bezmasá jídla
Slaný polentový koláč se špenátem

Slaný koláč se špenátem je výborným receptem bezmasé kuchyně, kterou ocení především vegetariáni. Kombinace polenty, špenátu a cibule je opravdu výjimečná.

Slaný polentový koláč pro 4 osoby:

Doba přípravy: do hodiny

Ingredience na slaný polentový koláč se špenátem:

  • 250 ml mléka
  • 1/2 hrnku polenty
  • 30 g másla
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 10 g parmezánu
  • 1 malá cibule
  • 6 vajec
  • 125 ml smetany
  • 70 g kozího sýru
  • sůl
  • pepř

Příprava slaného polentového koláče se špenátem:

Jako první si připravíme troubu. Předehřejeme ji na 180 stupňů. Máslem si vymažeme menší dortovou formu (o průměru 20 cm). Přivedeme k varu 250 ml vody a 250 ml mléka. Postupně přidávejte polentu. Nezapomeňte míchat, aby se netvořily hrudky.  Za stálého míchání nechte provařit zhruba pět minut. Poté směs sundejte z plamene, přidejte máslo, nastrouhaný parmezán a dle chuti osolte a opepřete. Takto uvařenou polentu vlijte do dortové formy, Rovnoměrně ji pokryjte špenátem, kousky cibule. Rozšlehejte vajíčko ve smetaně a celý polentový koláč jim zalijte. Navrch rozdrobte kozí sýr. Pečeme asi 40 minut a slaný polentový koláč se špenátem je hotový. Dobrou chuť.

Autor: Jada
Foto:

Slaný koláč se špenátem je výborným receptem bezmasé kuchyně, kterou ocení především vegetariáni. Kombinace polenty, špenátu a cibule je opravdu výjimečná. Slaný polentový koláč se špenátem
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ