Slaný polentový koláč se špenátem
Salát z pomeranče
Závitky z lilku
Zeleninové kari s dýní a cizrnou
Zelené fazolky s vejci
Bramborové karbanátky s pomerančovou salsou
Lilkový nákyp
Salát z pomeranče
Závitky z lilku
Zeleninové kari s dýní a cizrnou
Zelené fazolky s vejci
Bramborové karbanátky s pomerančovou salsou
Lilkový nákyp
Slaný polentový koláč se špenátem
Slaný koláč se špenátem je výborným receptem bezmasé kuchyně, kterou ocení především vegetariáni. Kombinace polenty, špenátu a cibule je opravdu výjimečná.
Slaný polentový koláč pro 4 osoby:
Doba přípravy: do hodinyIngredience na slaný polentový koláč se špenátem:
- 250 ml mléka
- 1/2 hrnku polenty
- 30 g másla
- 150 g čerstvého špenátu
- 10 g parmezánu
- 1 malá cibule
- 6 vajec
- 125 ml smetany
- 70 g kozího sýru
- sůl
- pepř
Příprava slaného polentového koláče se špenátem:
Jako první si připravíme troubu. Předehřejeme ji na 180 stupňů. Máslem si vymažeme menší dortovou formu (o průměru 20 cm). Přivedeme k varu 250 ml vody a 250 ml mléka. Postupně přidávejte polentu. Nezapomeňte míchat, aby se netvořily hrudky. Za stálého míchání nechte provařit zhruba pět minut. Poté směs sundejte z plamene, přidejte máslo, nastrouhaný parmezán a dle chuti osolte a opepřete. Takto uvařenou polentu vlijte do dortové formy, Rovnoměrně ji pokryjte špenátem, kousky cibule. Rozšlehejte vajíčko ve smetaně a celý polentový koláč jim zalijte. Navrch rozdrobte kozí sýr. Pečeme asi 40 minut a slaný polentový koláč se špenátem je hotový. Dobrou chuť.Autor: Jada
Foto:
Slaný koláč se špenátem je výborným receptem bezmasé kuchyně, kterou ocení především vegetariáni. Kombinace polenty, špenátu a cibule je opravdu výjimečná. Slaný polentový koláč se špenátem
Nejlepší recept
313
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ