Závitky z lilku
Francouzský koláč quiche se žampiony a pórkem
Salát z pomeranče
Slaný polentový koláč se špenátem
Zeleninové kari s dýní a cizrnou
Zelené fazolky s vejci
Francouzský koláč quiche se žampiony a pórkem
Salát z pomeranče
Slaný polentový koláč se špenátem
Zeleninové kari s dýní a cizrnou
Zelené fazolky s vejci
Závitky z lilku
Závitky z lilku můžete servírovat jako pokrm i hlavní jídlo. Pokud je budete servírovat jako hlavní jídlo, pak doporučujeme v kombinaci s pečivem.
Závitky z lilku pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 minutDoba vaření : 30 minut
Ingredience na závitky z lilku:
- 12 plátků lilku
- 120 ml rajčatové pasaty
- 120 g mozzarely
- 12 lístků bazalky
- lžička oregana
- 15 černých oliv
- sůl
- pepř
- olivový olej
Příprava závitků z lilku:
Lilek nakrájejte na plátky asi půl centimetru široké, osolte je a nechte je půl hodiny stát, aby se z nich dostala všechna voda. Zahřejte pánev a grilujte plátky z každé strany zhruba 1 až 2 minuty. Do misky dejte omáčku z rajčat, sůl, pepř, oregano a olivový olej. Vše dobře promíchejte. Připravenou směs naneste na ogrilované plátky lilku. Mozzarelu nakrájejte na kostičky, které přidejte na lilky spolu s jemně nasekanými černými olivami a lístky bazalky. Srolujte lilky do válečku a dejte je do pekáčku vymazaného olejem. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Závitky podáváme ozdobené lístky čerstvé bazalky a pokapané olivovým olejem. Dobrou chuť.Autor: Jada
Závitky z lilku můžete servírovat jako pokrm i hlavní jídlo. Pokud je budete servírovat jako hlavní jídlo, pak doporučujeme v kombinaci s pečivem. Závitky z lilku
Nejlepší recept
351
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ