Bramborové karbanátky s pomerančovou salsou
Zelené fazolky s vejci
Zeleninové kari s dýní a cizrnou
Slaný polentový koláč se špenátem
Salát z pomeranče
Lilkový nákyp
Parmigiana s cuketou
5 receptů na karbanátky bez masa
7 nejlepších vegetariánských snídaní
Zelené fazolky s vejci
Zeleninové kari s dýní a cizrnou
Slaný polentový koláč se špenátem
Salát z pomeranče
Lilkový nákyp
Parmigiana s cuketou
5 receptů na karbanátky bez masa
7 nejlepších vegetariánských snídaní
Bramborové karbanátky s pomerančovou salsou
Karbanátky nemusí být jenom z masa. Skvělou odlehčenou variantou klasických karbanátků jsou ty z brambor. Výborné jsou v kombinaci s pomerančovou salsou.
Bramborové karbanátky pro: 10 osob
Doba přípravy: do hodinyIngredience
- 600 g brambor
- šálek strouhaného sýru čedar
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 sálku naložených jalapeňos nakrájených na plátky
- 1 ušlehané vejce
- svazek čerstvého koriandru
- hladká mouka
- olej na smažení
Pomerančová salsa
- 2 naložené zelené chilli
- 2 pomeranče
- 1 malá cibule
Příprava bramborových karbanátků:
Brambory oloupejte a velké překrojte na půl. Hoďte je do hrnce se studenou vodou. Uveďte vodu do varu a asi 30 minut vařte, až budou měkké. Přeceďte, vraťte do hrnce a rozmačkejte. Kaše by neměla být hladká. Brambory vložte do mísy a vmíchejte nastrouhaný sýr se solí a nakrájenými jalapeňos. Vmíchejte ušlehané vejce a většinu nasekaného koriandru a umíchejte těsto. Když je těsto dost vychladlé, aby se s ním dalo pracovat, položte je na prkénko. Pomoučenými rukama je rozdělte na 10 stejně velkých kousků. Z každého kousku udělejte kuličku a pak ji zploštěte. Ve velké pánvi zahřejte olej. Bramborové karbanátky smažte dozlatova na mírném ohni.Salsu si vytvoříme následovně. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Naložené chilli nasekáme na drobnější kousky, případně plátky. Cibuli nasekáme na drobné plátky. Vše smícháme a necháme odležet v lednici. Salsu můžete i rozmixovat. Karbanátky podáváme se salsou jako lehké jídlo nebo jako přílohu k masu.
Autor: Jad
Bramborové karbanátky s pomerančovou salsou. Karbanátky nemusí být jenom z masa. Skvělou odlehčenou variantou klasických karbanátků jsou ty z brambor. Výborné jsou v kombinaci s pomerančovou salsou.
Nejlepší recept
308
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ