Parmigiana s cuketou

06.03 2015|Bezmasá jídla
Parmigiana s cuketou

Parmigiana s cuketou je klasika, kterou můžete velmi často najít na italských stolech. Nepoužívá se v ní maso, takže si na své příjdou i vegetariáni.

Parmigiana s cuketou pro: 4 osoby

Doba přípravy: 40 minut

Ingredience na parmigianu s cuketou

  • 1 mála cibule
  • stroužek česneku
  • 4 rajčata
  • 750 g cukety
  • 250 g mozzarely
  • 100 g parmezánu
  • 1 svazek bazalky
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 l rajčatové omáčky s bylinkami


Příprava parmigiany s cuketou:

Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte. Rajčata a cukety omyjte a očistěte a nakrájejte na plátky. Mozzarelu nakrájejte na plátky, parmezán nastrouhejte. Bazalku omyjte, jemně osušte a lístky nakrájejte na proužky. Cukety a rajčata osolte, opepřete a opečte na oleji, z každé strany asi minutu. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Do mísy navrstvěte omáčku, zeleninu, bazalku a mozzarellu. Posypejte parmezánem a gratinujte v troubě asi 20 minut.

Autor: Jada

Parmigiana s cuketou je klasika, kterou můžete velmi často najít na italských stolech. Nepoužívá se v ní maso, takže si na své příjdou i vegetariáni. Parmigiana s cuketou
Nejlepší recept

 338 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ