4 nejchutnější recepty na míchaná vejce z celého světa
Zapečené cannelloni s rajčaty a mascarpone
Zapečený bulgur s dýní
Zapečená růžičková kapusta
7 nejlepších vegetariánských snídaní
9 originálních receptů z avokáda
6 tipů na zdravé snídaně pro lenochy
Výborné kapustové zelí s parmezánem
Tacos: Chutné občerstvení za 15 minut
Zapečené cannelloni s rajčaty a mascarpone
Zapečený bulgur s dýní
Zapečená růžičková kapusta
7 nejlepších vegetariánských snídaní
9 originálních receptů z avokáda
6 tipů na zdravé snídaně pro lenochy
Výborné kapustové zelí s parmezánem
Tacos: Chutné občerstvení za 15 minut
4 nejchutnější recepty na míchaná vejce z celého světa
Vejce jsou součástí jídelničku lidí již od starověku. Jsou výživné, zdravé a mohou soutěžit s masem v množství esenciálních aminokyselin. Zajímá vás, jak vejce připravují v zahraničí? Připravili jsme pro vás 9 nejlepších receptů na vejce z celého světa.
1. Shakshuka
Shakshuka se připravuje z vajec, rajčat a feferonek. Navzdory tomu, že se Shakshuka objevila nejdříve v severní Africe, uznání našla až v Izraeli. Pokrm si tam můžete dát k snídani, obědu, ale v žádném případě ne k večeři. Taková je zkrátka tradice. Existuje nespočet variant tohoto pokrmu, princip přípravy a základní ingredience však zůstávají stejné.Ingredience na Shakshuku:
- 6 velkých vajec
- cibule na plátky
- červená paprika na tenké plátky
- 3 stroužky česneku na tenké plátky
- lžička mletého kmínu
- lžička sladké papriky
- 1/8 lžičky kájenského pepře
- rajčatová pasata
- 1 a 1/4 šálku strouhané fety
- pár nasekaných lístků koriandru
Příprava:
Předehřejte si troubu na 200 stupňů. Na pánvi osmahněte cibuli a papriky. Vařte zhruba 20 minut, dokud nezměknou. Přidejte česnek, kmín, mletou papriku a kájenský pepř. Vařte doměkka asi 1 minutu. Zalijte rajčatovou omáčkou, přidejte 3/4 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře a duste, dokud omáčka nezhustne (asi 10 minut). Vmíchejte sýr feta. Na směs opatrně rozklepněte vejce. Osolte a opepřete a dejte do trouby na 7 až 10 minut. Před podáváním posypejte koriandrem.Shakshuka
2. Frittata
Frittata je italská omeleta plněná sýrem, zeleninou, klobásou nebo masem. Obvykle se smaží na pánvi, ale někteří ji začali péct i v troubě. Italové připravují mnoho variant této pochoutky. Neapolská frittata se připravuje s těstovinami. Tradiční rolnická frittata obsahuje pórek a parmazán.Ingredience na frittatu:
- 6 vajec
- olej
- sůl a pepř
- stroužek česneku
- lžíci petržele
- 20 g másla
- 50 g cukiny
- parmezán
Příprava:
Cuketu nakrájejte na kostičky. Osmahněte cuketu společně s česnekem a petrželí na olivovém oleji (asi 10 minut). Osolte a opepřete. Přidejte vejce a tři lžičky nastrouhaného parmezánu. Promíchejte s cuketou. Na závěr přidejte máslo.Frittata
3. Ztracené vejce
Ztracené vejce je tradiční francouzská receptura. Vejce se sází do horké vody bez skořápky a výsledkem je svěží vejce s tekutým bílkem. Pošírované vejce jsou základem pro přípravu různých pokrmů, jako například vejce Benedikt. Sázená vejce jsou výborná s křupavým toastem a grilovanými rajčaty. Na závěr je doporučujeme posypat sýrem.Ingredience na ztracená vejce:
- 6 vajec
- 350 ml octu
- 350 ml vody
Příprava:
Vodu s octem přiveďte k varu. Do vroucí tekutiny velmi opatrně rozklepněte vejce. Vařte přibližně 4 minuty. Poté výjměte a odkrojte roztřepené konce. Přelijte studenou vodou a nechte vychladnout.Vejce Benedikt
4. Huevos Rancheros
Huevos rancheros pochází z mexické kuchyně. V doslovném překladu tento recept znamená "vejce na venkově". Mexická smažená vejce s paprikou, fazolemi a pikantní chilli omáčkouse podávají s tortilou.
Ingredience na huevos rancheros:
- 420 g loupaných rajčat
- 1/4 šálku koriandru
- 1/4 šálku nakrájené cibule
- 1 velký stroužek česneku
- 1 paprička jalapeno
- 1/2 lžičky soli
- hrst klobásky chorizo na plátky
- olej
- 4 kukuřičné tortily
- 1/5 šálku fazolí z konzervy
- 4 velké vejce
- 1 avokádo na ozdobu
- 3/4 šálku strouhaného sýru
Příprava huevos rancheros:
Rozmixujte rajčata, koriandr, cibuli, česnek, jalapeno a sůl. Omáčku dejte na pánev a duste na mírném ohni asi 10 minut. Poté zakryjte a udržujte v teple při nízké teplotě. Ve velké pánvi opečte na pět minut chorizo a přidejte do omáčky. Na pánvi smahněte tortilu, asi 30 sekund. Pak ohřejte i fazole a rozložte je na tortilu. Vejce opečte na pánvi a přidejte na tortilu, polijte rajčatovou omáčkou a posypejte sýrem, nakrájeným avokádem a koriandrem. Na závěr můžete přizdobit kopečkem zakysané smetany.Huevos rancheros
Autor: Jada
4 nejchutnější recepty na míchaná vejce z celého světa. Vejce jsou jednou z hlavních součástí jídelničku lidí již od starověku. Jsou výživné, zdravé a mohou soutěžit s masem v množství esenciálních aminokyselin.
Nejlepší recept
Téma: Snídaně
334
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ