Výborné kapustové zelí s parmezánem

25.04 2015|Bezmasá jídla
Výborné kapustové zelí s parmezánem

Kapustu můžete jíst syrovou v podobě salátu, ale i ve vařené či dušené formě jako plnohodnotnou součást hlavního chodu. Dnes si připravíme kapustové zelí, které je nejen chutné, ale i zdravé.

Ingredience na kapustové zelí:

  • 400 g kapusty
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce parmezánu
  • 1 polévková lžíce vinného octu
  • sůl a pepř
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce olivového oleje

Příprava kapustového zelí:

Červenou cibuli nakrájejte najemno. Nechte ji zpěnit na olivovém oleji asi 3-4 minuty, dokud nezměkne. Česnek nasekejte najemno a přidejte do pánve. Smažte ho, dokud neucítíte jeho vůni. Obvykle to trvá asi 1,5 až 2 minuty. Na pánev přidejte nakrájenou kapustu, ocet a sůl. Vše dobře promíchejte, snižte teplotu a vařte 15 minut, dokud dušená kapusta nezměkne. Hotové kapustové zelí posypejte parmezánem a můžete dle chuti dokořenit pepřem.

Autor: Jada

Výborné kapustové zelí s parmezánem. Kapustu můžete jíst syrovou v podobě salátu, ale i ve vařené či dušené formě jako plnohodnotnou součást hlavního chodu. Dnes si připravíme kapustové zelí
Nejlepší recept

 339 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ