Quinoa s vejcem a chřestem

26.04 2015|Bezmasá jídla

S jarem přichází čas na lehčí jídla s menším obsahem tuku. V tomto období jsou ideální teplé saláty nebo vegetariánská jídla. Osobně mám moc ráda quinou se zeleninou. Kromě toho, že lehké jídlo z quinoi dokáže zlepšit náladu a fungování metabolismu, projeví se příznivě i na pokožce. Recept na quinou s vejcem a chřestem si můžete dát k snídani, obědu i večeři.

Ingredience na quinou s vejcem a chřestem:

  • 250 g quinoi
  • 2 vejce
  • 6 ks chřestu
  • 2 stroužky česneku
  • citron
  • 100 g listů zelí, kapusty nebo hlávkového salátu
  • 1 lžíce hořčice
  • 6 lžíc olivového oleje
  • šalotka
  • 4 lžíce parmezánu
  • sůl a pepř

Příprava quinoi s vejcem a chřestem:

Šalotku nakrájejte na drobno a rozdělte na dvě části. Jednu část šalotky smíchejte s rozmačkaným česnekem. Na pánvi rozehřejte dvě lžíce olivového oleje a šalotku s česnekem osmahněte. Pak přidejte quinou a smažte asi 30 sekund. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a 3 šálky vody. Vařte quinou na středním plameni asi 20 až 22 minut, dokud nebude měkká. Do uvařené quinoi dejte půlku parmezánu, sůl a pepř. Jídlo rozporcujte na talíře. Uvařte chřest. Pak jej 2 až 3 minuty osmahněte na olivovém oleji. Chřest přidejte na quinou. Uvařte vejce a naaranžujte na talíř. Umyjte salát. V misce si udělejte zálivku. Smíchejte druhou polovinu šalotky, lžíci hořčice, citronovou šťávu a 4 lžíce olivového oleje. Osolte, opepřete a dobře zamíchejte. Salát přidejte na talíř, zalijte zálivkou a posypte parmezánem.

Autor: JaDa

Quinoa s vejcem a chřestem. Jak se vaří qiunoa. Recepty z quinoi na sladko i na slano. S jarem přichází čas na lehčí jídla s menším obsahem tuku. V tomto období jsou ideální teplé saláty nebo vegetariánská jídla.
Nejlepší recept

 304 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ