Pečené batáty s cizrnou

10.06 2015|Bezmasá jídla
Pečené batáty s cizrnou

Milujete svůdné tóny středozemní chuti? Pak si určitě zamilujete recept na pečené batáty s cizrnou a humusovou omáčkou. Recept na pečené batáty je jednoduchý a nezabere vám více než 30 minut.

Ingredience na pečené batáty:

  • 4 velké batáty
  • 1,5 šálku vařené cizrny
  • olivový olej
  • špetka kmínu, koriandru, skořice a sladké papriky
  • 1/4 poháru cherry rajčátek
  • 1/4 poháru čerstvé petrželky
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1/4 poháru humusu
  • lžíce sušeného kopru
  • 2 stroužky česneku

Příprava pečených batát:

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Plech pokryjte pečícím papírem. Batáty rozkrejte podélně na polovinu. Lehce je potřete olivovým olejem a položte rozkrojenou stranou dolů. Smíchejte uvařenou cizrnu s olivovým olejem a kořením a přidejte na plech k batátům. Pečte 20 až 25 minut dozlatova. Mezitím si připravte omáčku. Smíchejte humus, 1 lžíci citronové šťávy, kopr a rozmačkaný česnek. Dochutťe kořením a pokud je potřeba, tak přidejte vodu. Cherry rajčátka rozkrajte na polovinu, smíchejte s nasekanou petrželkou a 2 lžícemi citronové šťávy a dosolte. Batáty pokryjte cizrnou a zeleninou, zalijte omáčkou a můžete
podávat.

Autor: JaDa

Pečené batáty s cizrnou. Milujete svůdné tóny středozemní chuti? Pak si určitě zamilujete recept na pečené batáty s cizrnou a humusovou omáčkou. Recept na pečené batáty vám nezabere více než 30 minut
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ