Teplý salát s houbami a kukuřicí

24.06 2015|Bezmasá jídla
Teplý salát s houbami a kukuřicí

Receptů na saláty není nikdy dost. Následující recept na salát s houbami a mini kukuřičkami se podává za tepla a je ideální v kombinaci s pečenou bagetkou nebo toastem.

Ingredience na teplý salát s houbami a kukuřicí:

  • 450 různých hub
  • 20 g rukoly nebo polníčku
  • 150 g mini kukuřic
  • 80 g parmezánu
  • 2 lžíce lískových ořechů
  • 4 větvičky tymiánu
  • 4 lžíce oleje
  • sůl a pepř

Zálivka:
  • 2 lžíce vinného octu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička moučkového cukru
  • sůl a pepř

Příprava houbového salátu:


1. Houby a ořechy nakrájejte na hrubo. Mini kukuřice překrojte podélně na půlku.

2. Osmahněte houby s tymiánovými listy na dobře rozehřáté pánvi asi 4 minuty.

3. Přidejte lískové ořechy, kukuřici a nechte prohřát další 3-4 minuty. Okořeňte podle chuti.

4. Smíchejte všechny ingredience na zálivku.

5. Opečené žampiony, kukuřice a ořechy dejte do mísy, zalijte zálivkou a dobře promíchejte.

6. Na talíř uspořádejte sálátové listy, přidejte houbovou část a posypejte parmezánem.

Autor: JaDa

Teplý salát s houbami a kukuřicí. Receptů na saláty není nikdy dost. Následující recept na salát s houbami a mini kukuřičkami se podává za tepla a je ideální v kombinaci s pečenou bagetkou nebo toastem.
Nejlepší recept

 335 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ