Vegetariánská dolma

10.07 2015|Bezmasá jídla

Dolma je jídlo rozšířené hlavně na Kavkazu. Pro lepší představu, jsou to vinné listy plněné rýží a mletým masem. Nicméně, dnes si vyzkoušíme vegetariánskou verzi dolma.

Ingredience na dolma:

  • 30 kusů vinných listů
  • 1 cibule
  • 1,5 pohárů rýže
  • 3 jablka
  • 1/2 šálku rozinek
  • 1/2 šálku piniových oříšků
  • 6 lžíc olivového oleje
  • 3 větvičky máty
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 svazek petržele
  • 1/2 lžičky bazalky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky zrn koriandu
  • sůl a pepř

Příprava dolmy:

  1. Opláchněte vinné listy a nechte je okapat.
  2. Všechno koření utřete v hmoždíři.
  3. Nasekejte petrželovou nať najemno.
  4. V pánvi rozehřejte 4 lžíce olivového oleje a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
  5. Přidejte směs koření a smažte asi 2 minuty.
  6. Přidejte rýži, bylinky, sůl, pepř, dobře promíchejte a odstraňte z tepla.
  7. Na další pánvi osmahněte piniové oříšky a pak je přidejte do rýže.
  8. Rozložte si na desku vinné listy směrem žílami nahoru. Naplňte je připravenou rýžovou směsí.
  9. Zabalte hroznové listy.
  10. Dejte je do pánve do dvou řad. Mezi ně naskládejte velké plátky jablek.
  11. Přidejte 3 šálky vody, 2 lžíce olivového oleje, citronové šťávy a sůl.
  12. Přiveďte směs k varu, pak přikryjte a vařte po dobu 40 minut na mírném ohni.
  13. Ozdobte dušenými jablky a lístky máty.

Autor: JaDa

Vegetariánská dolma. Pro lepší představu, jsou to vinné listy plněné rýží a mletým masem. Nicméně, dnes si vyzkoušíme vegetariánskou verzi dolma.
Nejlepší recept

 336 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ