Vegetariánské sushi

01.09 2015|Bezmasá jídla

Sushi buď milujete nebo nenávidíte. Pokud ho milujete, tak v jakékoliv podobě. Dnes máme recept na sushi pro všechny vegetariány.

Ingredience na vegetariánské sushi:

  • 4 odměrky (560 g) sushi rýže
  • 800 ml vody
  • 100 ml sushi octa
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 1,5 lžičky soli
  • 2 větší mrkve
  • 1 salátová okurka
  • 200 g nakládané bílé ředkve
  • křen wasabi
  • 8 plátků řasy nori

Příprava vegetariánského sushi:


1. Rýži důkladně několikrát propereme. Nasypeme do rýžovaru, zalijeme vodou a uvaříme.

2. Ocet promícháme se solí a cukrem, necháme rozpustit.

3. Do uvařené rýže vmícháme ochucený ocet a necháme vychladnout.

4. Řasu nori položíme lesklou stranou dolů na bambusovou podložku. Mokrou rukou nabereme hrst rýže a rovnoměrně rozložíme na řasu. Na konci necháme kousek volný.

5. Na okraj rýže položíme hranolek okurky, mrkve a ředkve.

6. Na prst nabereme trochu wasabi velikosti hrášku a rozetřeme v jedné čáře přes celou šířku rýže.

7. Volný okraj na konci řasy potřeme prstem namočeným ve vodě.

8. Pomocí podložky srolujeme řasu i s náplní do pevného válečku.

9. Stejným způsobem připravíme zbylých 7 rolek, ukládáme je do ledničky (vychlazené se lépe krájí).

10. Hotové rolky nakrájíme ostrým nožem (lépe to jde když ho namočíme do studené vody) na 6-8 kousků.

11. Podáváme se sojovou omáčkou s trochou rozmíchaného křenu wasabi a naloženým zázvorem.

Autor: Líba

Vegetariánské sushi je lahůdkou, kterou si rádi dopřejí i masožravci. Sushi pro vegetariány zahrnuje ariantu s okuskou, bílou ředkví a řasami nori. Sushi
Nejlepší recept

 318 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ