Quinoa s kapustou a avokádem

10.07 2015|Bezmasá jídla

Quinoa je obilovina, která si právem získala oblibu mezi příznivci zdravé výživy. Je bohatá na přírodní vitamíny a minerály a je ideální pro přípravu výživného a vydatného jídla. Pokud chcete mít z quinoi maximální užitek, pak k ní přidejte avokado a kapustu, tak jako v našem receptu. Tento pokrm můžete skladovat v ledničce několik dní.

Ingredience na quinou s kapustou a avokádem:

  • 200 g quinoi
  • malá hlávka kapusty
  • 1/4 šálku piniových oříšků
  • 1 avokádo
  • máta dle chuti

Zálivka:
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce vinného octu
  • sůl a pepř

Příprava quinoi s kapustou a avokádem:


1. Přípravte si zálivku. Česnek rozmělněte na kaši, přidejte olivový olej, sůl, pepř a ocet.

2. V malém hrnci přiveďte k varu dva šálky vody. Přidejte quinou a znovu přiveďte k varu. Při snížené teplotě pak vařte dalších 15 minut, dokud quinoa neabsorbuje všechnu tekutinu. Poté odstavte, přikryjte útěrkou a nechte 10 minut odstát.

3. Zálivku přilijte do uvařené quinoi.

4. Z listů kapusty odstraňte stonky. Uvařte v malém hrnci 200 ml vody a dejte do ní listy kapusty. Vařte na mírném ohni asi 5 minut. Listy nechte vychladnout a nakrájejte na plátky.

5. Piniové oříšky osmahněte asi 2 minuty na olivovým oleji. Nechte je vychladnout, smíchejte je s nakrájeným avokádem a mátou a přidejte ke quinoi.

Autor: Lara

Quinoa s kapustou a avokádem. Quinoa je obilovina, která si právem získala oblibu mezi příznivci zdravé výživy. Je bohatá na přírodní vitamíny a minerály a je ideální pro přípravu výživného a vydatného jídla
Nejlepší recept

 348 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ