Recept na koprovou omáčku

09.08 2015|Bezmasá jídla
Recept na koprovou omáčku

Koprová omáčka je česká klasika, na kterou naše babičky nedaly dopustit. Náš recept na koprovou omáčku je jednoduchý a rychlý.

Ingredience na koprovou omáčku:

  • lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • vývar z masa nebo kostí
  • asi 2 dl mléka
  • 2 - 2,5 dl smetany
  • svazek čerstvého kopru
  • sůl
  • ocet
  • cukr

Příprava koprové omáčky:


1. Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit.

2. Pak přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme (solí, cukrem, octem) a podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo.

3. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo houskový knedlík.

Autor: Lenka

Koprová omáčka je česká klasika, na kterou naše babičky nedaly dopustit. Náš recept na koprovou omáčku je jednoduchý a rychlý. Koprová omáčka
Nejlepší recept

 312 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ