Zapékaná cuketa
Salát s mungo klíčky
Recept na koprovou omáčku
Letní salát s cuketou
Řecký salát choriatiki
Tofu á la Stroganov
Pečená červená řepa
Ztracené vejce
Medovo-ořechová rýže
Salát s mungo klíčky
Recept na koprovou omáčku
Letní salát s cuketou
Řecký salát choriatiki
Tofu á la Stroganov
Pečená červená řepa
Ztracené vejce
Medovo-ořechová rýže
Zapékaná cuketa

Cuketová sezóna je v plném proudu a tak určitě oceníte recepty na její zpracování. Máme pro vás tip na zapékanou cuketu.
Ingredience na zapékanou cuketu:
- 2 středně velké cukety
- 120 g uzeného tofu
- 2 středně velké cibule
- 6-8 stroužků česneku
- 2 lžíce sezamových nebo slunečnicových semínek
- sůl
- mletý kmín
- olivový olej
Příprava zapékané cukety:
1. Z cuket vydlabeme jadřinec.
2. Cibuli nakrájíme nadrobno, 2-3 stroužky česneku na plátky a na troše oleje podusíme do poloměkka.
3. Přidáme na kostičky nakrájené tofu a posekané vydlabané vnitřky z cuket. Krátce podusíme.
4. Přidáme semínka, rozmačkaný zbytek česneku, osolíme, okmínujeme a promícháme. Směsí naplníme cukety.
5. Každou naplněnou cuketu zakápneme lžičkou oleje a vložíme do pekáče nebo zapékací mísy. Podlijeme trochou vody (cca 150 ml) a přikryté vložíme do trouby.
6. Po 20 minutách odkryjeme a dopečeme dalších 10 minut.
7. Můžeme podávat s rýží nebo bramborami, případně jen se zeleninou.
Autor: Mia
Zapékaná cuketa. Cuketová sezóna je v plném proudu a tak určitě oceníte recepty na její zpracování. Máme pro vás tip na zapékanou cuketu.
Nejlepší recept
332
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ