Medovo-ořechová rýže
Ztracené vejce
Pečená červená řepa
Tofu á la Stroganov
Zapékaná cuketa
Indické bramborové sabdží
Cizrna s rajčaty
Bramborové lívance
Zeleninový špíz
Ztracené vejce
Pečená červená řepa
Tofu á la Stroganov
Zapékaná cuketa
Indické bramborové sabdží
Cizrna s rajčaty
Bramborové lívance
Zeleninový špíz
Medovo-ořechová rýže
Medovo-ořechová rýže je chutný sladký pokrm, který ocení především vaše děti. Sladkou rýži můžeme podávat za studena i za tepla.
Ingredience na medovo-ořechovou rýži:
- 2 odměrky kulatozrnné rýže (1 odměrka - 140 g rýže)
- 4 odměrky vody
- 3 odměrky mléka
- špetka soli
- 3-4 lžíce medu
- 1 lžíce másla
- 2 hrsti pomletých vlašských ořechů
Příprava medovo-ořechové rýže:
1. Rýži důkladně několikrát propereme a zalijeme vodou. Necháme půl hodiny stát.
2. Přidáme sůl, mléko a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Až je rýže měkká, přidáme máslo a odstavíme.
3. Necháme chvíli zchladnout a až není rýže vařící, osladíme podle chuti medem a vmícháme ořechy.
4. Rozdělíme do misek, můžeme ještě pokapat medem a posypat kousky ořechů a kdo chce, i kousky sušeného ovoce.
Autor: Miri
Medovo-ořechová rýže je mňamka, kterou si oblíbí hlavně děti a ti, kteří milují sladké rýže a nákypy. Medovo ořechová rýže se
Nejlepší recept
349
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ