Medovo-ořechová rýže

23.09 2015|Bezmasá jídla
Medovo-ořechová rýže

Medovo-ořechová rýže je chutný sladký pokrm, který ocení především vaše děti. Sladkou rýži můžeme podávat za studena i za tepla.

Ingredience na medovo-ořechovou rýži:

  • 2 odměrky kulatozrnné rýže (1 odměrka - 140 g rýže)
  • 4 odměrky vody
  • 3 odměrky mléka
  • špetka soli
  • 3-4 lžíce medu
  • 1 lžíce másla
  • 2 hrsti pomletých vlašských ořechů

Příprava medovo-ořechové rýže:


1. Rýži důkladně několikrát propereme a zalijeme vodou. Necháme půl hodiny stát.

2. Přidáme sůl, mléko a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Až je rýže měkká, přidáme máslo a odstavíme.

3. Necháme chvíli zchladnout a až není rýže vařící, osladíme podle chuti medem a vmícháme ořechy.

4. Rozdělíme do misek, můžeme ještě pokapat medem a posypat kousky ořechů a kdo chce, i kousky sušeného ovoce.

Autor: Miri

Medovo-ořechová rýže je mňamka, kterou si oblíbí hlavně děti a ti, kteří milují sladké rýže a nákypy. Medovo ořechová rýže se
Nejlepší recept

 349 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ