Indické bramborové sabdží

17.07 2015|Bezmasá jídla
Indické bramborové sabdží

Indické bramborové sabdží je zeleninové jídlo, při kterém se obvykle používají brambory v kombinaci s další zeleninou a kořením. Voňavou pochoutku ocení hlavní vegetariáni.

Ingredience na indické bramborové sabdží:

  • 2 varné sáčky rýže
  • 3-4 středně velké brambory
  • 250 g krabích tyčinek
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g taveného sýra
  • 1 plechovka sterilované kukuřice
  • sůl
  • rozmarýn
  • koriandr
  • kari
  • kmín

Příprava indického bramborového sabdží:


1. Rýži uvaříme podle návodu. Oloupané brambory pokrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme společně se špetkou kmínu, špetkou koriandru, dvěma špetkami rozmarýnu, a půl lžičkou kari.

2. Do hrnce s uvařenými bramborami (vodu nesléváme, necháme v hrnci) rozdrobíme sýr, přidáme smetanu, lžičku kari, promícháme a 3-5 minut povaříme.

3. Přisypeme scezenou kukuřici, krabí tyčinky pokrájené na kousky, promícháme a necháme společně prohřát. Nakonec vmícháme uvařenou okapanou rýži.

Autor: Mia

Indické bramborové sabdží. Indické bramborové sabdží je zeleninové jídlo, při kterém se obvykle používají brambory v kombinaci s další zeleninou a kořením. Voňavou pochoutku ocení hlavní vegetariáni.
Nejlepší recept

 348 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ