Libanonský salát tabbouleh
Zeleninový špíz
Bramborové lívance
Cizrna s rajčaty
Indické bramborové sabdží
Cuketa v sýrovém těstíčku
Dušená kapusta s brambory
Bramborové noky s žampiony a smetanovou omáčkou
Pohankové palačinky s brynzou
Zeleninový špíz
Bramborové lívance
Cizrna s rajčaty
Indické bramborové sabdží
Cuketa v sýrovém těstíčku
Dušená kapusta s brambory
Bramborové noky s žampiony a smetanovou omáčkou
Pohankové palačinky s brynzou
Libanonský salát tabbouleh

Libanonský salát tabbouleh ocení vegetariáni i příznivci zdravé stravy. Lehký a svěží salát s kuskusem a zeleninou je ideální stravou v parných letních dnech.
Ingredience na tabbouleh:
- 4 velká rajčata
- 1 velká zelená paprika
- 2 šalotky
- 4 stroužky česneku
- snítka máty
- 2 snítky bazalky
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý pepř
- rajčatový džus podle potřeby
- 300-350 g kuskusu
Příprava tabbouleh:
1. Rajčata spaříme a oloupeme. Papriku zbavíme semínek a žeber a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a také pokrájíme.
2. Všechnu zeleninu i s bylinkami vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Přidáme olej a znovu promixujeme.
3. Zeleninovo-bylinkovou šťávu nalijeme do mísy. Přisypeme kuskus a promícháme. Šťávy musí být o hodně větší objem než kuskusu. Je-li směs hustá, přilijeme rajčatový džus a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.
4. Mísu přetáhneme potravinářskou fólií a uložíme na 2-3 hodiny do ledničky. Občas můžeme promíchat. Kuskus nasákne tekutinu a krásně změkne.
Podáváme samotné jako lehké jídlo, případně jako přílohu k masu či rybě.
Autor: Sylva
Libanonský salát tabbouleh. Libanonský salát tabbouleh ocení vegetariáni i příznivci zdravé stravy. Lehký a svěží salát s kuskusem a zeleninou je ideální stravou v parných letních dnech.
Nejlepší recept
318
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ