Libanonský salát tabbouleh

08.08 2015|Bezmasá jídla
Libanonský salát tabbouleh

Libanonský salát tabbouleh ocení vegetariáni i příznivci zdravé stravy. Lehký a svěží salát s kuskusem a zeleninou je ideální stravou v parných letních dnech.

Ingredience na tabbouleh:

  • 4 velká rajčata
  • 1 velká zelená paprika
  • 2 šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • snítka máty
  • 2 snítky bazalky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • mletý pepř
  • rajčatový džus podle potřeby
  • 300-350 g kuskusu

Příprava tabbouleh:


1. Rajčata spaříme a oloupeme. Papriku zbavíme semínek a žeber a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a také pokrájíme.

2. Všechnu zeleninu i s bylinkami vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Přidáme olej a znovu promixujeme.

3. Zeleninovo-bylinkovou šťávu nalijeme do mísy. Přisypeme kuskus a promícháme. Šťávy musí být o hodně větší objem než kuskusu. Je-li směs hustá, přilijeme rajčatový džus a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.

4. Mísu přetáhneme potravinářskou fólií a uložíme na 2-3 hodiny do ledničky. Občas můžeme promíchat. Kuskus nasákne tekutinu a krásně změkne.

Podáváme samotné jako lehké jídlo, případně jako přílohu k masu či rybě.

Autor: Sylva

Libanonský salát tabbouleh. Libanonský salát tabbouleh ocení vegetariáni i příznivci zdravé stravy. Lehký a svěží salát s kuskusem a zeleninou je ideální stravou v parných letních dnech.
Nejlepší recept

 318 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ