Pohankové palačinky s brynzou

28.08 2015|Bezmasá jídla

Pohankové palačinky s brynzou jsou zdravé a chutné. Můžete si je dát k obědu i k večeři. Ideálně je podáváme se zeleninovým salátem.

Ingredience na pohankové palačinky s brynzou:

  • 400 g pohankové mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • 400-500 ml vody
  • 200 g brynzy
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička mleté papriky
  • pár lžic smetany na vaření
  • tvrdý sýr

Příprava pohankových palačinek:


1. Cibuli pokrájíme najemno. Spolu s paprikou smícháme s bryndzou a trochu rozředíme smetanou.
Z mouky, soli, oleje, vejce a vody vymícháme těsto jako na palačinky.

2. Na rozpálené pánvi potřené olejem smažíme palačinky. Pak každou potřeme bryndzovou náplní, složíme jako obálku, posypeme sýrem a v olejem vytřené zapékací misce nebo pekáči krátce zapečeme v troubě.

Autor: Anet

Pohankové palačinky s bryndzou potěší milovníky vegetariánské kuchyně i zdravé výživy. Pohankové palačinky podáváme se zeleninovým salátem
Nejlepší recept

 321 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ